Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En ljuvlig dessertfavorit som uppgraderats med bland annat hasselnötsmjöl.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta tinade hjortron
  • 2 msk strösocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna i plåten. Vänd försiktigt på plåten. Lossnar de inte själva – slå lätt på undersidan så ramlar de ut.

Fyllning:

  1. Vispa grädden fluffig. Rör ut hjortronen med sockret och servera kakorna fyllda med grädde och hjortron. Pudra ev över lite florsocker.

Tips

Det är också gott med vaniljglass istället för grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta tinade hjortron
  • 2 msk strösocker
  • florsocker

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En ljuvlig dessertfavorit som uppgraderats med bland annat hasselnötsmjöl.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna i plåten. Vänd försiktigt på plåten. Lossnar de inte själva – slå lätt på undersidan så ramlar de ut.

Fyllning:

  1. Vispa grädden fluffig. Rör ut hjortronen med sockret och servera kakorna fyllda med grädde och hjortron. Pudra ev över lite florsocker.

Tips

Det är också gott med vaniljglass istället för grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)