Hasselnötsmusslor med hjortron

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En ljuvlig dessertfavorit som uppgraderats med bland annat hasselnötsmjöl.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta tinade hjortron
  • 2 msk strösocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna i plåten. Vänd försiktigt på plåten. Lossnar de inte själva – slå lätt på undersidan så ramlar de ut.

Fyllning:

  1. Vispa grädden fluffig. Rör ut hjortronen med sockret och servera kakorna fyllda med grädde och hjortron. Pudra ev över lite florsocker.

Tips

Det är också gott med vaniljglass istället för grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angelica

2022-04-08

Jättegoda ! Jag gjorde som jag alltid gör med recept, dubbel sats och min dotters farfar älskade dom och jag med.

Hasselnötsmusslor med hjortron
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rörsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta tinade hjortron
  • 2 msk strösocker
  • florsocker

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En ljuvlig dessertfavorit som uppgraderats med bland annat hasselnötsmjöl.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna i plåten. Vänd försiktigt på plåten. Lossnar de inte själva – slå lätt på undersidan så ramlar de ut.

Fyllning:

  1. Vispa grädden fluffig. Rör ut hjortronen med sockret och servera kakorna fyllda med grädde och hjortron. Pudra ev över lite florsocker.

Tips

Det är också gott med vaniljglass istället för grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angelica

2022-04-08

Jättegoda ! Jag gjorde som jag alltid gör med recept, dubbel sats och min dotters farfar älskade dom och jag med.