Bärrutor

Bärrutor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(160)

Snabb och enkel bärkaka med mandel i långpanna. Skär upp den mjuka kakan i rutor och duka fram till kalas och kafferep!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st
  • 200 g smör eller margarin
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon, blåbär, röda vinbär
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Smält fettet i en gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan.
  3. Fördela bären över kakan. Strö över mandelspånen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Lyft ur kakan och lägg långpannan upp och ner över den.
  5. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2018-07-09

Jag tillsatte 2 tsk bakpulver o vispade lite med elvisp. Kakan fick då en yta som påminde lite som frasig maräng. Jag blandade röda vinbär, äppelbitar, rabarberbitar o några syltklickar här o där. Blev mycket uppskattad av alla gästerna.

Anneli

2017-02-01

Jag vet inte om jag har något fel på min ugn, men jag gräddade kakan i 45 minuter och den blev ändå inte gräddad i mitten.

Jenny

2015-11-22

Inget bakpulver?

Johanna

2015-06-23

Vilken storlek på långpanna?

Anna

2015-05-24

Snabb och enkel, och jättegod. Går jättebra att halvera satsen och grädda i vanlig springform 24cm.

Agneta i Luleå

2013-03-03

En kanonkaka - ett tips är att ta olika sorters sylt och klicka på - supergott det också!

emma

2012-09-10

bestitest

Bärrutor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g smör eller margarin
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon, blåbär, röda vinbär
  • 50 g mandelspån

Bärrutor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(160)

Snabb och enkel bärkaka med mandel i långpanna. Skär upp den mjuka kakan i rutor och duka fram till kalas och kafferep!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
30 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Smält fettet i en gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan.
  3. Fördela bären över kakan. Strö över mandelspånen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Lyft ur kakan och lägg långpannan upp och ner över den.
  5. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2018-07-09

Jag tillsatte 2 tsk bakpulver o vispade lite med elvisp. Kakan fick då en yta som påminde lite som frasig maräng. Jag blandade röda vinbär, äppelbitar, rabarberbitar o några syltklickar här o där. Blev mycket uppskattad av alla gästerna.

Anneli

2017-02-01

Jag vet inte om jag har något fel på min ugn, men jag gräddade kakan i 45 minuter och den blev ändå inte gräddad i mitten.

Jenny

2015-11-22

Inget bakpulver?

Johanna

2015-06-23

Vilken storlek på långpanna?

Anna

2015-05-24

Snabb och enkel, och jättegod. Går jättebra att halvera satsen och grädda i vanlig springform 24cm.

Agneta i Luleå

2013-03-03

En kanonkaka - ett tips är att ta olika sorters sylt och klicka på - supergott det också!

emma

2012-09-10

bestitest