Nougat- och mandelbräck

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme att stelna
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 150 g mandlar
  • 250 g nougat
  • 250 g mörk choklad

Gör så här

  1. Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan.
  2. Dela nougat och choklad i mindre bitar. Smält det i en skål över vattenbad. Lägg ner mandlarna och rör om. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till 2 cm tjock.
  3. Låt stå i kylskåp och stelna i cirka 1 timme och skär sedan upp i kuber.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



<monika

2012-12-29

Jättegott recept. Jag häller smeten i knäck/ischokladformar så är det lättare och äta.

Marie

2012-12-23

Tycker dom blir lite kletiga och svårhanterliga. Nån som har bra tips? Kan bero på att jag tog mellan ljus choklad och lite mörk.

Åsa

2012-12-21

Vi som gör julgodis dagligen tar dock alltid bort skalet när vi torrrostar dem, annars får dem ingen smak.

marianneenglund@live.se

2012-12-17

Jättegoda, skalade mandeln, och rostade INTE, supergoda!

yvonne pira

2012-12-17

tror man tar bort skalen på mandlarna när man har torrostat dom

Ewa

2012-12-12

Låter gott. Ska man skala mandeln innan den torrostas?...

Dagmar

2012-11-30

Små mashmallows är bara såå gott i detta godis ;)

Ulla

2012-11-29

Denna måsta absolut jag göra med mina barn - låter försvinnande gott, enkelt och roligt med alla variationsidéer.

Jessica

2012-11-28

Jag gillar även bitar av lakrits i. Gärna saltlakrits. Mumma:-)

Therese

2012-11-28

Verkar riktigt smarrigt det här! Tar med mig alla andra tips på smaksättning oxå, tack för dem! =)

Zenita

2012-11-28

Detta är ett jättebra recept. Funkar även finfint med flagad mandel som man rostar. Ni som inte tål nötter: Glöm inte att nougat är gjort på nötter!!

Jossan

2012-11-28

Stackars Gunnar, det är synd om alla bittra, sura själar. Till er andra, fortsätt smaska i er hemlagat. Så mycket mer känsla i det godiset.

ekomaje

2012-11-28

Korkad kommentar av Gunnar....du förstår Gunnar att vi är många som är glutenintoleranta och inte kan köpa färdig kladdkaka från Coop... Kanonbra recept detta, jag brukar även köra med Marabou mjölkcholkad som jag smälter över vattenbad och har i rostade mandlar, gärna med flingsalt på, superdupergott.....lägger dom i större knäckformar....oemotståndliga!!!

Carin

2012-11-28

Instämmer med Louse, mashmallows blir toppengott.

WiolaH

2012-11-28

Det skulle förstås stå torkade dadlar i min föregående kommentar...... INTE torkade mandlar ;-)

WiolaH

2012-11-28

Tål man inte nötter kan man lägga i russin, torkade fikon, torkade mandlar eller rivet apelsinskal t.ex. Det blir oxå jättegott :-)

Louise

2012-11-28

Kan även tipsa om att lägga i dumlekolor och mashmallows. Blir makalöst gott! God jul!

Carina

2012-11-28

Bra tips! Jag gör samma fast med flagad, rostad mandel. Gunnar, du behöver inte läsa recept om du inte vill, du bara förstör den trevliga stämningen för oss andra med tråkiga kommentarer.

IngBritt Sterby

2012-11-28

Rosta solrosfrön och pumpakörnor och strö sist över sesamfrön iställer för nötter och mandel Det blir jättegott.

Mona

2012-11-28

Vad ska man göra om man inte tål nötter! Annars bra recept!!

Ulla

2012-11-27

toppen med enkla snabba godbitar, i alla fall för oss som vill göra själv i stället för att köpa. rivet apelsinskal i är inte så dumt. :-)

Gunnar

2012-11-27

Bättre köpa en fryst kladdkaka FRÅN COOP och göra nåt vettigare JUST I JULTID te.x. inte refusera mig igen

gottgottigottgott

2012-11-27

gottgottigottgott

Benita

2012-11-27

FY!!Var väl inte de negativa svaren som var menat.Gott o lättlagat.

asfaltblomma

2012-11-27

konstigt att de flesta som svarar på recept på den här hemsidan gnäller över något. trist

ingrid

2012-11-27

går bra m hackade hasselnötter utan torrostning

Gunnar

2012-11-27

Köp en fryst kladdkaka istället - och spar tid till att äta upp den

Carin Frost

2012-11-27

Godare med ljus choklad.

Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Blåbärscocotter

(19)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Nötpaj

(16)

Sesamrutor

(11)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 150 g mandlar
  • 250 g nougat
  • 250 g mörk choklad

Nougat- och mandelbräck

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme att stelna
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan.
  2. Dela nougat och choklad i mindre bitar. Smält det i en skål över vattenbad. Lägg ner mandlarna och rör om. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till 2 cm tjock.
  3. Låt stå i kylskåp och stelna i cirka 1 timme och skär sedan upp i kuber.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



<monika

2012-12-29

Jättegott recept. Jag häller smeten i knäck/ischokladformar så är det lättare och äta.

Marie

2012-12-23

Tycker dom blir lite kletiga och svårhanterliga. Nån som har bra tips? Kan bero på att jag tog mellan ljus choklad och lite mörk.

Åsa

2012-12-21

Vi som gör julgodis dagligen tar dock alltid bort skalet när vi torrrostar dem, annars får dem ingen smak.

marianneenglund@live.se

2012-12-17

Jättegoda, skalade mandeln, och rostade INTE, supergoda!

yvonne pira

2012-12-17

tror man tar bort skalen på mandlarna när man har torrostat dom

Ewa

2012-12-12

Låter gott. Ska man skala mandeln innan den torrostas?...

Dagmar

2012-11-30

Små mashmallows är bara såå gott i detta godis ;)

Ulla

2012-11-29

Denna måsta absolut jag göra med mina barn - låter försvinnande gott, enkelt och roligt med alla variationsidéer.

Jessica

2012-11-28

Jag gillar även bitar av lakrits i. Gärna saltlakrits. Mumma:-)

Therese

2012-11-28

Verkar riktigt smarrigt det här! Tar med mig alla andra tips på smaksättning oxå, tack för dem! =)

Zenita

2012-11-28

Detta är ett jättebra recept. Funkar även finfint med flagad mandel som man rostar. Ni som inte tål nötter: Glöm inte att nougat är gjort på nötter!!

Jossan

2012-11-28

Stackars Gunnar, det är synd om alla bittra, sura själar. Till er andra, fortsätt smaska i er hemlagat. Så mycket mer känsla i det godiset.

ekomaje

2012-11-28

Korkad kommentar av Gunnar....du förstår Gunnar att vi är många som är glutenintoleranta och inte kan köpa färdig kladdkaka från Coop... Kanonbra recept detta, jag brukar även köra med Marabou mjölkcholkad som jag smälter över vattenbad och har i rostade mandlar, gärna med flingsalt på, superdupergott.....lägger dom i större knäckformar....oemotståndliga!!!

Carin

2012-11-28

Instämmer med Louse, mashmallows blir toppengott.

WiolaH

2012-11-28

Det skulle förstås stå torkade dadlar i min föregående kommentar...... INTE torkade mandlar ;-)

WiolaH

2012-11-28

Tål man inte nötter kan man lägga i russin, torkade fikon, torkade mandlar eller rivet apelsinskal t.ex. Det blir oxå jättegott :-)

Louise

2012-11-28

Kan även tipsa om att lägga i dumlekolor och mashmallows. Blir makalöst gott! God jul!

Carina

2012-11-28

Bra tips! Jag gör samma fast med flagad, rostad mandel. Gunnar, du behöver inte läsa recept om du inte vill, du bara förstör den trevliga stämningen för oss andra med tråkiga kommentarer.

IngBritt Sterby

2012-11-28

Rosta solrosfrön och pumpakörnor och strö sist över sesamfrön iställer för nötter och mandel Det blir jättegott.

Mona

2012-11-28

Vad ska man göra om man inte tål nötter! Annars bra recept!!

Ulla

2012-11-27

toppen med enkla snabba godbitar, i alla fall för oss som vill göra själv i stället för att köpa. rivet apelsinskal i är inte så dumt. :-)

Gunnar

2012-11-27

Bättre köpa en fryst kladdkaka FRÅN COOP och göra nåt vettigare JUST I JULTID te.x. inte refusera mig igen

gottgottigottgott

2012-11-27

gottgottigottgott

Benita

2012-11-27

FY!!Var väl inte de negativa svaren som var menat.Gott o lättlagat.

asfaltblomma

2012-11-27

konstigt att de flesta som svarar på recept på den här hemsidan gnäller över något. trist

ingrid

2012-11-27

går bra m hackade hasselnötter utan torrostning

Gunnar

2012-11-27

Köp en fryst kladdkaka istället - och spar tid till att äta upp den

Carin Frost

2012-11-27

Godare med ljus choklad.

Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Blåbärscocotter

(19)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Nötpaj

(16)

Sesamrutor

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies