Rickards kärleksmums

Rickards kärleksmums

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Supersaftiga och oemotståndliga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl hasselnötter, finhackade
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 300 g mjukt smör
  • 3 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk riktigt starkt kaffe
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt grädde och choklad och rör tills chokladen smält.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop chokladen med äggvispet och vänd ner de torra ingredienserna.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  4. Stjälp upp kakan efter ca 5 min och låt svalna.

Topping:

  1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt vaniljpulver, kaffe och chokladen, rör om till en jämn smet. Bred ett tjockt lager av toppingen på kakan och strö över kokosflingorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-03-06

Till Joakim: 175° i 40 minuter.

Joakim

2017-03-01

Temperatur på ugnen?

Rickards kärleksmums
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl hasselnötter, finhackade
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 300 g mjukt smör
  • 3 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk riktigt starkt kaffe
  • 1 dl kokosflingor

Rickards kärleksmums

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Supersaftiga och oemotståndliga.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
16 bitar

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Smält smöret och ta bort från värmen. Tillsätt grädde och choklad och rör tills chokladen smält.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ihop chokladen med äggvispet och vänd ner de torra ingredienserna.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  4. Stjälp upp kakan efter ca 5 min och låt svalna.

Topping:

  1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt vaniljpulver, kaffe och chokladen, rör om till en jämn smet. Bred ett tjockt lager av toppingen på kakan och strö över kokosflingorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2017-03-06

Till Joakim: 175° i 40 minuter.

Joakim

2017-03-01

Temperatur på ugnen?