Mozartkulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (71 betyg)

Gör egna mozartkulor med nougat, marsipan, choklad och konjak, rom eller pressad apelsinsaft. Paketera kulorna i en fin ask och det blir en perfekt gå-bort-present!

Tillagningstid: 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g mjuk nougat
  • 250 g marsipan
  • 1 msk konjak, rom eller pressad apelsinsaft
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g ljus eller vit choklad

Gör så här

  1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen.
  2. Riv marsipanen och blanda den med konjak, rom eller saft. Dela i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar. Lägg en nougatkula på varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Använd lite florsocker om massan är kladdig.
  3. Bryt den mörka chokladen i bitar lägg dem i en djup tallrik. Sätt den över en kastrull med kokhett vatten så att den smälter. Doppa kulorna i chokladen, använd en gaffel att rulla kulorna med. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem svalt att stelna.
  4. Smält ev lite ljus eller vit choklad på samma sätt som den mörka och ringla över kulorna när de stelnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 125 g mjuk nougat
  • 250 g marsipan
  • 1 msk konjak, rom eller pressad apelsinsaft
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g ljus eller vit choklad

Mozartkulor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.3 (71 betyg)

Gör egna mozartkulor med nougat, marsipan, choklad och konjak, rom eller pressad apelsinsaft. Paketera kulorna i en fin ask och det blir en perfekt gå-bort-present!

Tillagningstid: 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen.
  2. Riv marsipanen och blanda den med konjak, rom eller saft. Dela i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar. Lägg en nougatkula på varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Använd lite florsocker om massan är kladdig.
  3. Bryt den mörka chokladen i bitar lägg dem i en djup tallrik. Sätt den över en kastrull med kokhett vatten så att den smälter. Doppa kulorna i chokladen, använd en gaffel att rulla kulorna med. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem svalt att stelna.
  4. Smält ev lite ljus eller vit choklad på samma sätt som den mörka och ringla över kulorna när de stelnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)