Marinerad laxsida

Marinerad laxsida

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Den somriga laxen serveras kall i örtig marinad med dillkokt färskpotatis och gräddfil.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
  • Marinad:
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg fisken med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Koka fisken, utan vatten och salt, i mitten av ugnen, ca 50 minuter om filén är 2-3 cm tjock, 35 minuter om den är ca 1,5 cm.
  2. Dra bort skinnet och skrapa av det bruna skiktet på fiskköttet. Rör ihop marinaden och häll den över den varma fisken. Låt den svalna, täck över och låt stå i kylen några timmar. Garnera med färska örter.

Servering

Servera med färskpotatis och gräddfil som du blandat med lite senap och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-06-14

Älskades av alla gäster! En rätt som passar på i stort sett alla bufféer. Och god som egen rätt.

Maj Valtanen

2013-06-20

Supergott, ett alternativ på midsommarafton för oss som inte gillar sill...

Liknande recept

Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(159)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Marinerad laxsida
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
  • Marinad:
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Marinerad laxsida

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Den somriga laxen serveras kall i örtig marinad med dillkokt färskpotatis och gräddfil.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fisken med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Koka fisken, utan vatten och salt, i mitten av ugnen, ca 50 minuter om filén är 2-3 cm tjock, 35 minuter om den är ca 1,5 cm.
  2. Dra bort skinnet och skrapa av det bruna skiktet på fiskköttet. Rör ihop marinaden och häll den över den varma fisken. Låt den svalna, täck över och låt stå i kylen några timmar. Garnera med färska örter.

Servering

Servera med färskpotatis och gräddfil som du blandat med lite senap och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-06-14

Älskades av alla gäster! En rätt som passar på i stort sett alla bufféer. Och god som egen rätt.

Maj Valtanen

2013-06-20

Supergott, ett alternativ på midsommarafton för oss som inte gillar sill...

Liknande recept

Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(159)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)