Marinerad laxsida

Marinerad laxsida

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Marinerad lax som tillagas i ugn innan den läggs i en smakrik marinad och får kallna i kylen. Servera med kokt färskpotatis och en kall gräddfilssås.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
  • Marinad:
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg fisken med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen, ca 50 minuter om filén är 2-3 cm tjock, 35 minuter om den är ca 1,5 cm.
  2. Rör ihop marinaden.
  3. Dra bort skinnet och skrapa av det bruna skiktet på fiskköttet. Häll marinaden över den varma fisken. Låt den svalna, täck över och låt stå i kylen några timmar. Garnera med färska örter.

Servering

Servera med färskpotatis och gräddfil som du blandat med lite senap och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-17

Vad kul att ni gillar vår lax!

Emmy

2020-06-14

Älskades av alla gäster! En rätt som passar på i stort sett alla bufféer. Och god som egen rätt.

Maj Valtanen

2013-06-20

Supergott, ett alternativ på midsommarafton för oss som inte gillar sill...

Marinerad laxsida
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g laxfilé med skinnet kvar
  • Marinad:
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk salt

Marinerad laxsida

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Marinerad lax som tillagas i ugn innan den läggs i en smakrik marinad och får kallna i kylen. Servera med kokt färskpotatis och en kall gräddfilssås.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg fisken med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen, ca 50 minuter om filén är 2-3 cm tjock, 35 minuter om den är ca 1,5 cm.
  2. Rör ihop marinaden.
  3. Dra bort skinnet och skrapa av det bruna skiktet på fiskköttet. Häll marinaden över den varma fisken. Låt den svalna, täck över och låt stå i kylen några timmar. Garnera med färska örter.

Servering

Servera med färskpotatis och gräddfil som du blandat med lite senap och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-17

Vad kul att ni gillar vår lax!

Emmy

2020-06-14

Älskades av alla gäster! En rätt som passar på i stort sett alla bufféer. Och god som egen rätt.

Maj Valtanen

2013-06-20

Supergott, ett alternativ på midsommarafton för oss som inte gillar sill...