Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sött, syrligt och knaprigt - tre önskningar i en.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
22 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mandelkorgar:
  • 100 g sötmandel
  • 75 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Kryddiga hjortron:
  • 500 g hjortron
  • 1 dl socker
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk stötta kardemummafrön
  • Till servering:
  • 3 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Finhacka mandeln i matberedare eller för hand och blanda med övriga ingredienser. Klicka ut smet (cirka 2 teskedar per styck) på bakpappersklädda plåtar. Sex klickar per plåt.
  2. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen tills mandelkorgarna har fått lite färg och flutit ut, cirka 5 minuter. Dra bort bakplåtspapperet med flarnen från plåten och låt dem svalna i en ½ minut.
  3. Ta flarnen med en stekspade och lägg dem på upp-och-nedvända små glas eller liknande. Forma varsamt flarnen med handen runt glasen. Låt svalna.
  4. Koka ihop hjortron, socker och kryddor tills nästan all vätska försvunnit. Lägg en klick crème fraiche och hjortron i varje mandelkorg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(7)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)
12 st
  • Mandelkorgar:
  • 100 g sötmandel
  • 75 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Kryddiga hjortron:
  • 500 g hjortron
  • 1 dl socker
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk stötta kardemummafrön
  • Till servering:
  • 3 dl crème fraiche

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sött, syrligt och knaprigt - tre önskningar i en.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
22 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finhacka mandeln i matberedare eller för hand och blanda med övriga ingredienser. Klicka ut smet (cirka 2 teskedar per styck) på bakpappersklädda plåtar. Sex klickar per plåt.
  2. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen tills mandelkorgarna har fått lite färg och flutit ut, cirka 5 minuter. Dra bort bakplåtspapperet med flarnen från plåten och låt dem svalna i en ½ minut.
  3. Ta flarnen med en stekspade och lägg dem på upp-och-nedvända små glas eller liknande. Forma varsamt flarnen med handen runt glasen. Låt svalna.
  4. Koka ihop hjortron, socker och kryddor tills nästan all vätska försvunnit. Lägg en klick crème fraiche och hjortron i varje mandelkorg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(7)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies