Mandelkakor

Betyg (1-5):
3.6 (10 betyg)

På en kvart slänger du ihop de här goda små kakorna.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (2)
  • 200 g mandelmassa
  • 2 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rulla mandelmassan i kanel och skiva ca 3 mm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda gyllene i mitten av ugnen, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-05

Tyckte inte dessa var goda. Jag gillar mandelsmak, framförallt rostad mandel - och trodde den smaken skulle komma fram när mandelmassan gräddades på det sättet i ugnen (dvs helt allena och inte vara en del av en paj/kaksmet). Men dessa "kakor" smakar bara mandelmassa (kände ingen kanelsmak, mandelmassan tar över helt). Prövade även att lägga på nutella som en kommentar föreslog - men gillade dem inte ändå.

Silla

2015-01-25

Så enkelt och väldigt gott. Serverade mina kakor dubbla med nutella mellan

Liza

2014-06-18

Kan bakning bli enklare? Jättebra tips på vad man kan göra med sista slatten av mandelmassa eller när gästerna bara dyker upp och skafferiet är tomt. Riktigt snabbt och gott. Förutsätter såklart att man gillar mandel liksom.

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(112)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(15)

Saffransbröd i plåt

(9)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Saffransbullar med mandelmassa och hallon

(22)

Veganska lussebullar

(7)

Saffranskaka

(33)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 200 g mandelmassa
  • 2 tsk kanel

Mandelkakor

Betyg (1-5):
3.6 (10 betyg)

På en kvart slänger du ihop de här goda små kakorna.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rulla mandelmassan i kanel och skiva ca 3 mm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda gyllene i mitten av ugnen, ca 8 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-05

Tyckte inte dessa var goda. Jag gillar mandelsmak, framförallt rostad mandel - och trodde den smaken skulle komma fram när mandelmassan gräddades på det sättet i ugnen (dvs helt allena och inte vara en del av en paj/kaksmet). Men dessa "kakor" smakar bara mandelmassa (kände ingen kanelsmak, mandelmassan tar över helt). Prövade även att lägga på nutella som en kommentar föreslog - men gillade dem inte ändå.

Silla

2015-01-25

Så enkelt och väldigt gott. Serverade mina kakor dubbla med nutella mellan

Liza

2014-06-18

Kan bakning bli enklare? Jättebra tips på vad man kan göra med sista slatten av mandelmassa eller när gästerna bara dyker upp och skafferiet är tomt. Riktigt snabbt och gott. Förutsätter såklart att man gillar mandel liksom.

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(112)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(15)

Saffransbröd i plåt

(9)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Saffransbullar med mandelmassa och hallon

(22)

Veganska lussebullar

(7)

Saffranskaka

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies