Krabbelurer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Krabbelurer är som en blandning mellan pannkakor och munkar. Dessa doppas i kanel och socker och är ett supergott mellis. Recept ur kokboken: Snabbt, gott och billigt av Jenny Warsén.

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • smör, till stekning
  • Till garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel

Gör så här

  1. Blanda socker och kanel i en tallrik. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner äggen och häll i mjölken. Vispa till en klumpfri smet.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smöret. Klicka ut smeten (ca 2 msk ) och stek till fin färg tills smeten rest sig. Vänd och stek till fin färg på andra sidan.
  3. Vänd sedan runt i kanelsockret. Stek upp resten av smeten på samma sätt och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2020-12-22

Farligt!! Fruktansvärt gott 🤤❤️

Liknande recept

Spara recept

Hirsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Havre- och kardemummamuffins

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Änglamarks örtomelett

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg
Betyg
(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • smör, till stekning
  • Till garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel

Krabbelurer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Krabbelurer är som en blandning mellan pannkakor och munkar. Dessa doppas i kanel och socker och är ett supergott mellis. Recept ur kokboken: Snabbt, gott och billigt av Jenny Warsén.

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker och kanel i en tallrik. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner äggen och häll i mjölken. Vispa till en klumpfri smet.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smöret. Klicka ut smeten (ca 2 msk ) och stek till fin färg tills smeten rest sig. Vänd och stek till fin färg på andra sidan.
  3. Vänd sedan runt i kanelsockret. Stek upp resten av smeten på samma sätt och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2020-12-22

Farligt!! Fruktansvärt gott 🤤❤️

Liknande recept

Spara recept

Hirsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Havre- och kardemummamuffins

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Änglamarks örtomelett

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saffransplättar med hallonsylt

Betyg
Betyg
(7)