Havre- och kardemummamuffins

Havre- och kardemummamuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fika gott med gott samvete.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 Änglamark ägg, endast vitor
  • 5 dl Änglamark havrekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl Änglamark mjölk
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner mjölk, sirap och olja. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Tips! Gott att toppa varje muffins med 1 msk blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-08-21

Jättegoda som mellis! Och perfekt för äggvitor som blivit över från annan matlagning.

Liknande recept

Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(24)
Havre- och kardemummamuffins
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 Änglamark ägg, endast vitor
  • 5 dl Änglamark havrekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 msk grovmortlad kardemumma
  • 3 dl Änglamark mjölk
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk neutral olja

Havre- och kardemummamuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fika gott med gott samvete.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner mjölk, sirap och olja. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Tips! Gott att toppa varje muffins med 1 msk blåbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-08-21

Jättegoda som mellis! Och perfekt för äggvitor som blivit över från annan matlagning.

Liknande recept

Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(24)