Hirsplättar
  • Tid 1 tim

Hirsplättar

1 (1 betyg)

Små små plättar av kärlek med smak av kokos.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11

Ingredienser

50 st
  • 1 dl hirs
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 ägg
  • 5 msk smör till stekning
Till servering:
  • 1 mango
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl yoghurt 10 %
  • 0.5 dl flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka hirsen enligt förpackningens anvisning. Medan hirsen kokar gör du plättsmeten: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken medan du vispar blandningen till en jämn smet. Tillsätt sedan kokosmjölken och äggen, vispa smeten slät.

  2. 2

    Häll av vattnet från hirsen när den är klar, skölj snabbt i kallt vatten, låt rinna av och blanda hirsen i plättsmeten. Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plättrundel och häll i smet, cirka 1 matsked i varje. När ytan stelnat, efter 1-2 minuter, och blivit matt är det dags att vända plätten och steka andra sidan. Stek på medelstark värme.

  3. 3

    Skär mangon på båda sidor om kärnan, skala fruktköttet och skär i bitar. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta kokosflingorna några minuter på medelstark värme. Skaka pannan då och då.

Servering

Servera plättarna med mango, kokosflingor, matyoghurt och lite honung.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar