
Mandarinsallad
Betyg (1-5):
Den syrliga dressingen med citron och honung passar utmärkt att ringla över denna sötaktiga sallad.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (10)
- 150 g grovstrimlad romansallad
- 225 g grovstrimlad ekbladssallad
- 360 g skal- och skinnfria klyftor av mandariner
- 2 msk grovhackad bladpersilja
- 2 msk grovhackad basilika
- 50 g hyvlad pecorinoost
- Dressing:
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 2 msk mild olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
Gör så här
- Blanda salladen i en bunke med mandarinklyftor, örter och ost.
- Blanda citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
Servering
Servera i djupa skålar eller på tallrik, gärna som tillbehör eller förrätt.
Liknande recept
Mandarinsallad
Betyg (1-5):
Den syrliga dressingen med citron och honung passar utmärkt att ringla över denna sötaktiga sallad.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda salladen i en bunke med mandarinklyftor, örter och ost.
- Blanda citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
Servering
Servera i djupa skålar eller på tallrik, gärna som tillbehör eller förrätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!