Mandarinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Den syrliga dressingen med citron och honung passar utmärkt att ringla över denna sötaktiga sallad.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g grovstrimlad romansallad
  • 225 g grovstrimlad ekbladssallad
  • 360 g skal- och skinnfria klyftor av mandariner
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 2 msk grovhackad basilika
  • 50 g hyvlad pecorinoost
  • Dressing:
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Blanda salladen i en bunke med mandarinklyftor, örter och ost.
  2. Blanda citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Servering

Servera i djupa skålar eller på tallrik, gärna som tillbehör eller förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g grovstrimlad romansallad
  • 225 g grovstrimlad ekbladssallad
  • 360 g skal- och skinnfria klyftor av mandariner
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 2 msk grovhackad basilika
  • 50 g hyvlad pecorinoost
  • Dressing:
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)

Mandarinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Den syrliga dressingen med citron och honung passar utmärkt att ringla över denna sötaktiga sallad.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salladen i en bunke med mandarinklyftor, örter och ost.
  2. Blanda citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Servering

Servera i djupa skålar eller på tallrik, gärna som tillbehör eller förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)