Mandarinsallad

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Den syrliga dressingen med citron och honung passar utmärkt att ringla över denna sötaktiga sallad.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 150 g grovstrimlad romansallad
  • 225 g grovstrimlad ekbladssallad
  • 360 g skal- och skinnfria klyftor av mandariner
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 2 msk grovhackad basilika
  • 50 g hyvlad pecorinoost
  • Dressing:
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Blanda salladen i en bunke med mandarinklyftor, örter och ost.
  2. Blanda citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Servering

Servera i djupa skålar eller på tallrik, gärna som tillbehör eller förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(4)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Limeströmming

(0)

Coleslaw med grönkål och äpple

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Äppelcoca

(0)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g grovstrimlad romansallad
  • 225 g grovstrimlad ekbladssallad
  • 360 g skal- och skinnfria klyftor av mandariner
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 2 msk grovhackad basilika
  • 50 g hyvlad pecorinoost
  • Dressing:
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk mild olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)

Mandarinsallad

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Den syrliga dressingen med citron och honung passar utmärkt att ringla över denna sötaktiga sallad.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salladen i en bunke med mandarinklyftor, örter och ost.
  2. Blanda citronsaft, olivolja och honung. Smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Servering

Servera i djupa skålar eller på tallrik, gärna som tillbehör eller förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(4)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Limeströmming

(0)

Coleslaw med grönkål och äpple

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Äppelcoca

(0)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies