Mangobiffsallad med nudlar
  • Tid 25 min

Mangobiffsallad med nudlar

4 (9 betyg)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar