Mangobiffsallad med nudlar
  • Tid 25 min

Mangobiffsallad med nudlar

3.88 (8 betyg)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar