Mangobiffsallad med nudlar

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
  • Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
  • Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2020-04-18

Mycket gott, både vuxna och barn älskar rätten.

Mangobiffsallad med nudlar
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
  • Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
  • Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2020-04-18

Mycket gott, både vuxna och barn älskar rätten.