
Couscous med grillad nektarin och halloumi
Betyg (1-5):
Halloumisallad med smak av färska örter, chili och citron.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
- 3 dl couscous
- 2 msk smör
- 1 halverad citron
- 4 klyftade nektariner
- 250 g skivad halloumi
- 1 dl olivolja
- 0.5 finhackad urkärnad chili
- 2 dl hackade färska örter, t ex basilika och persilja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 100 g röda mangoldskott eller rucola
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt smöret och rör om.
- Grilla citronhalvor, nektarinbitar och halloumiskivor cirka 5 minuter.
- Blanda en dressing på olivolja, chili, örter, salt och peppar. Vänd ihop den med couscous, nektariner, halloumi och mangoldskott. Pressa över den grillade citronen.
Couscous med grillad nektarin och halloumi
Betyg (1-5):
Halloumisallad med smak av färska örter, chili och citron.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Gör så här
- Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt smöret och rör om.
- Grilla citronhalvor, nektarinbitar och halloumiskivor cirka 5 minuter.
- Blanda en dressing på olivolja, chili, örter, salt och peppar. Vänd ihop den med couscous, nektariner, halloumi och mangoldskott. Pressa över den grillade citronen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-06-18
Utmärkt på en klippa i skärgården. bra hållbara ingredienser.
2013-07-29
Rent makalöst gott!
2012-08-26
Jättegott och går att variera med ris istället för couscous och andra grönsaker!
2012-08-02
Mycket gott!
2012-07-16
Låter lite länge att grilla halloumin i 5 minuter... annars ett jättebra recept. Mums!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Erik Årnfelt
2014-06-18
Utmärkt på en klippa i skärgården. bra hållbara ingredienser.
Paola
2013-07-29
Rent makalöst gott!
Kicki
2012-08-26
Jättegott och går att variera med ris istället för couscous och andra grönsaker!
Mia
2012-08-02
Mycket gott!
Pia Frid
2012-07-16
Låter lite länge att grilla halloumin i 5 minuter... annars ett jättebra recept. Mums!