Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En matig förrätt med både sötma och sälta.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för päronen att svalna
4 portioner
  • Kokta päron:
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • 0.5 msk krossade korianderfrön
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 2 stora skalde päron t ex Kaiser Alexander
  • Potatis:
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 skalde finstrimlade sparrispotatis
  • 4 dl neutral olja t ex majsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk rostade, malda fänkålsfrön
  • 120 g delad ädelost
  • 2 msk nötolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g machésallad
  • 1 knippa hackad dill

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vin, ingefära, lagerblad, korianderfrön, socker, citronskal och -saft samt olivolja. Lägg i päronen och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i potatisen och låt sjuda cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  3. Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen 4 minuter. Lyft upp och lägg på smörpapper. Krydda med flingsalt och fänkålsfrön.
  4. Skär päronen i stora bitar och blanda med osten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
  5. Toppa päron- och ostblandningen med sallad och karamel

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost
22 st
  • Ingredienser (22)
  • Kokta päron:
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl vitt vin
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • 0.5 msk krossade korianderfrön
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 2 stora skalde päron t ex Kaiser Alexander
  • Potatis:
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 skalde finstrimlade sparrispotatis
  • 4 dl neutral olja t ex majsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk rostade, malda fänkålsfrön
  • 120 g delad ädelost
  • 2 msk nötolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g machésallad
  • 1 knippa hackad dill

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En matig förrätt med både sötma och sälta.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för päronen att svalna
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten, vin, ingefära, lagerblad, korianderfrön, socker, citronskal och -saft samt olivolja. Lägg i päronen och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt svalna i lagen.
  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i potatisen och låt sjuda cirka 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  3. Värm oljan till 180 grader och fritera potatisen 4 minuter. Lyft upp och lägg på smörpapper. Krydda med flingsalt och fänkålsfrön.
  4. Skär päronen i stora bitar och blanda med osten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och blanda med salladen.
  5. Toppa päron- och ostblandningen med sallad och karamel

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!