Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g färdiggrillad rostbiff i skivor
  • Äppel-crème fraiche:
  • 2 äpplen
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Sockerstekt färskpotatis:
  • 500 g kokt färsk potatis
  • 50 g smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Potatisen kryddad med rosmarin passar bra till crème fraichen med gräslök och pepparrot.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i stavar. Riv pepparroten. Blanda med gräslök, crème fraiche, salt och peppar.
  2. Stek potatisen gyllenbrun i smöret. Tillsätt socker och kryddor och sväng runt potatisen så att den blir glacerad.

Servering

Servera med sallad.

Tips

1 msk färsk rosmarin motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!