Limemarinerad fläskfilé

Limemarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Limemarinerad fläskfilé med smak av jordnötter och vitkök.

Tillagningstid: 25 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk matolja till pensling
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1.5 tsk socker
  • 0.5 tsk curry
  • 2 msk pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm svartpeppar, eller efter smak
  • 1 krm salt, eller efter smak
  • Glasnudlar:
  • 1 pkt glasnudlar
  • 280 g böngroddar, på burk
  • 1 dl jordnötter
  • Till servering:
  • 1 flaska sataysås

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll marinaden i påsen. Förslut och vänd runt så köttet blir täckt av marinad. Lägg i kylskåp att marinera minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
  2. Trä upp köttet på grillspett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten 15-20 minuter, vänd då och då. Tillaga glasnudlarna enligt paketet. Spola böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka jordnötterna.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och jordnötter. Servera spetten med nudlar och sataysås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Limemarinerad fläskfilé
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk matolja till pensling
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1.5 tsk socker
  • 0.5 tsk curry
  • 2 msk pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm svartpeppar, eller efter smak
  • 1 krm salt, eller efter smak
  • Glasnudlar:
  • 1 pkt glasnudlar
  • 280 g böngroddar, på burk
  • 1 dl jordnötter
  • Till servering:
  • 1 flaska sataysås

Limemarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Limemarinerad fläskfilé med smak av jordnötter och vitkök.

Tillagningstid: 25 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll marinaden i påsen. Förslut och vänd runt så köttet blir täckt av marinad. Lägg i kylskåp att marinera minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
  2. Trä upp köttet på grillspett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten 15-20 minuter, vänd då och då. Tillaga glasnudlarna enligt paketet. Spola böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka jordnötterna.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och jordnötter. Servera spetten med nudlar och sataysås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!