
Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g grovt strimlad mangold
- 1.5 msk olivolja
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 liten zucchini, i stavar
- 2 urkärnade päron, i klyftor
- Vinägrette:
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- Topping:
- 0.5 dl rostade pumpakärnor
- 1 dl valfria färska örter, t ex persilja
- 80 g hyvlad pecorinoost, eller manchego
Gör så här
- Fräs mangolden i 1 matsked olivolja tills den mjuknat. Lägg upp på serveringsfat och strö över ½ tesked flingsalt. Fräs zucchini och päron i 1 matsked olivolja tills även de mjuknat, cirka 3 minuter. Lägg ovanpå mangolden.
- Blanda en vinägrett på olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och strö över pumpakärnor, örter och ost.
Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs mangolden i 1 matsked olivolja tills den mjuknat. Lägg upp på serveringsfat och strö över ½ tesked flingsalt. Fräs zucchini och päron i 1 matsked olivolja tills även de mjuknat, cirka 3 minuter. Lägg ovanpå mangolden.
- Blanda en vinägrett på olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och strö över pumpakärnor, örter och ost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!