Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino

Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g grovt strimlad mangold
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 liten zucchini, i stavar
  • 2 urkärnade päron, i klyftor
  • Vinägrette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 1 dl valfria färska örter, t ex persilja
  • 80 g hyvlad pecorinoost, eller manchego

Gör så här

  1. Fräs mangolden i 1 matsked olivolja tills den mjuknat. Lägg upp på serveringsfat och strö över ½ tesked flingsalt. Fräs zucchini och päron i 1 matsked olivolja tills även de mjuknat, cirka 3 minuter. Lägg ovanpå mangolden.
  2. Blanda en vinägrett på olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och strö över pumpakärnor, örter och ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g grovt strimlad mangold
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 liten zucchini, i stavar
  • 2 urkärnade päron, i klyftor
  • Vinägrette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 1 dl valfria färska örter, t ex persilja
  • 80 g hyvlad pecorinoost, eller manchego

Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs mangolden i 1 matsked olivolja tills den mjuknat. Lägg upp på serveringsfat och strö över ½ tesked flingsalt. Fräs zucchini och päron i 1 matsked olivolja tills även de mjuknat, cirka 3 minuter. Lägg ovanpå mangolden.
  2. Blanda en vinägrett på olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och strö över pumpakärnor, örter och ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!