Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino
  • Tid 30 min

Mangoldsallad med zucchini, päron och peccorino

3.95 (20 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g grovt strimlad mangold
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 liten zucchini, i stavar
  • 2 urkärnade päron, i klyftor
Vinägrette:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Topping:
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 1 dl valfria färska örter, t ex persilja
  • 80 g hyvlad pecorinoost, eller manchego
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs mangolden i 1 matsked olivolja tills den mjuknat. Lägg upp på serveringsfat och strö över ½ tesked flingsalt. Fräs zucchini och päron i 1 matsked olivolja tills även de mjuknat, cirka 3 minuter. Lägg ovanpå mangolden.

  2. 2

    Blanda en vinägrett på olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen och strö över pumpakärnor, örter och ost.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar