Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing
  • Tid 20 min + tid att dra

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

0 (0 betyg)

Servera en ny laxrätt på julbordet eller njut av den som lunch i mellandagarna. Julens smaker senap och äpple samsas med varmrökt lax och picklad blomkål.

  • Tillagningstid 20 min + tid att dra
  • Ingredienser 14

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 litet huvud rosésallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 litet äpple, fint tärnat
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl finskuren gräslök
Picklad blomkål:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 150 g blomkålsris
  • 1 liten rödlök, finhackad
Hovmästardressing:
  • 1.5 dl hovmästarsås
  • 1.5 dl smetana
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad blomkål: Blanda vatten, socker, ättiksprit och senapsfrön i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg blomkål och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå och dra i minst 20 min men gärna över natten.

  2. 2

    Blanda hovmästarsåsen med smetana till en dressing.

  3. 3

    Häll av lagen från blomkålen genom en sil. Bryt bitar av salladen och fördela på ett serveringsfat. Lägg bitar av laxen ovanpå och strö över blomkålen och fint tärnat äpple. Toppa med klickar av såsen, dill och gräslök.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margareta

    👍👍👍