Ugnsstekta endiver

Ugnsstekta endiver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Denna angenämnt bittra sallad blir med söta nötiga kamrater ett riktigt läckert tillbehör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 endiver
  • 0.5 krm peppar
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 0.5 dl grovhackade pekannötter eller valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk plockad färsk timjan
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skurna sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, saft och rivet citronskal (bara det gula), nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 min. Strö ev över färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin isaksson

2016-01-08

0,5 gram nötter?

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(47)
Ugnsstekta endiver
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 endiver
  • 0.5 krm peppar
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 0.5 dl grovhackade pekannötter eller valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk plockad färsk timjan
  • 0.5 krm salt

Ugnsstekta endiver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Denna angenämnt bittra sallad blir med söta nötiga kamrater ett riktigt läckert tillbehör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skurna sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, saft och rivet citronskal (bara det gula), nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 min. Strö ev över färsk timjan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin isaksson

2016-01-08

0,5 gram nötter?

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Persiljeskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(47)