Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon
  • Tid 20 min

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

3.67 (6 betyg)

Ljuvlig förrätt med både sötma från fikonen och sälta från osten.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 3 klyftade färska fikon
  • 50 g pekannötter
  • 2 msk flytande honung
Balsamicovinägrett:
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g späda blandade salladsblad
  • 125 g krämig gorgonzola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp smör i en stor panna. Stek fikonklyftor och nötter hastigt på båda sidor.

  2. 2

    Droppa över honung och skaka pannan lätt så att allt blandas. Ta upp och lägg på ett fat.

  3. 3

    Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda den med salladsbladen och fördela på fyra tallrikar.

  4. 4

    Fördela osten över salladen och toppa med fikon- och pekannötsblandningen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Hittar du inte fikon, använd päron i stället.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar