Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ljuvlig förrätt med både sötma från fikonen och sälta från osten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 3 klyftade färska fikon
  • 50 g pekannötter
  • 2 msk flytande honung
  • Balsamicovinägrett:
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g späda blandade salladsblad
  • 125 g krämig gorgonzola

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stor panna. Stek fikonklyftor och nötter hastigt på båda sidor.
  2. Droppa över honung och skaka pannan lätt så att allt blandas. Ta upp och lägg på ett fat.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda den med salladsbladen och fördela på fyra tallrikar.
  4. Fördela osten över salladen och toppa med fikon- och pekannötsblandningen.

Tips

Hittar du inte fikon, använd päron i stället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gravad lax med grapefrukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 3 klyftade färska fikon
  • 50 g pekannötter
  • 2 msk flytande honung
  • Balsamicovinägrett:
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g späda blandade salladsblad
  • 125 g krämig gorgonzola

Sallad med gorgonzola och smörstekta fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ljuvlig förrätt med både sötma från fikonen och sälta från osten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stor panna. Stek fikonklyftor och nötter hastigt på båda sidor.
  2. Droppa över honung och skaka pannan lätt så att allt blandas. Ta upp och lägg på ett fat.
  3. Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda den med salladsbladen och fördela på fyra tallrikar.
  4. Fördela osten över salladen och toppa med fikon- och pekannötsblandningen.

Tips

Hittar du inte fikon, använd päron i stället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gravad lax med grapefrukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)