Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön
  • Tid 15 min

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

3.75 (4 betyg)

Det gäller att ta vara på höstens frukter. Testa att göra en sallad på päron. Underbart att kombinera de söta päronen med den salta ädelosten.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • salt
  • 6 små päron
  • 2 msk smör
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g salladsmix
  • 175 g ädelost, bavaria blue
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • crema di balsamico
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och strö på lite salt. Skär upp päronen i klyftor och stek hastigt i smör och olja.

  2. 2

    Fördela sallad, päron och osten bruten i bitar på ett serveringsfat och toppa med pumpakärnorna. Salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Ringla över olja och crèma di balsamico.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Smörstek smulat knäckebröd och toppa med istället för pumpakärnorna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Såååå åå himla gott 😋