Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter
  • Tid 30 min

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

5 (1 betyg)

Smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter är himmelskt gott till julbordet. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen spricker. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Hacka nötterna grovt.

  2. 2

    Ansa och dela brysselkålen. Stek den i smör ca 10 min så att de mjuknar något och får fin färg. Blanda ner nötter, sirap och salt.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar