Lotta Lundgren - Black bean burger
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Black bean burger

4.09 (114 betyg)

Saftiga och kryddiga vego-bönburgare med klassiska tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk jalapenos, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk mald koriander
  • neutral olja till stekning
Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.

  3. 3

    Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anne

    Ett lättlagat och gott recept. Burgarna blir väldigt stora och mättande.

  • Jennie

    Ha lite av bön-spadet med i burgaren och tillsätt lite potatismjöl så håller de ihop utan animalier. Så blir det ännu bättre :)

  • Åsa

    Men jäklar vad god den där var! Jag pimpade majon med sriracha istället för sambal, en liiiten skvätt ketchup och hackad smörgåsgurka och det blev kalasgott.

  • Sigrid A (äter inga döda djur)

    Det krävs trots allt inga döda djur.

Visa fler