Auberginepiccata med tomatsås och couscous
  • Tid 35 min

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

3.81 (27 betyg)

Vegetarisk piccata på aubergine och parmesanost, serveras med tomatsås och couscous.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. 1

    Lägg lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillaga gärna couscousen med 1 buljongtärning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Magnus: Hej! Tyvärr har saltet trillat bort, det ska vara 1 tsk. Vi kommer att lägga till det i ingredienslistan. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

  • Magnus

    Till webbredaktör: Det finns inget salt med i varulista, men under tomatsås 1 står det att man skall lägga i salt........?!? Mängden salt framgår ju då inte heller.......men nu får jag väl testa mig fram......

  • Maria

    Jag är inte precis en aubergineälskare, men den här rätten är hur god som helst.

  • Michaela

    Otroligt god middag. Byt ut couscous mot quinoa och låt såsen vara omixad så blir den perfekt.

Visa fler