Pastasås med musslor

Pastasås med musslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Saftig pasta med musslor, bacon och körsbärstomater.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Pastasås med musslor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt och peppar

Pastasås med musslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Saftig pasta med musslor, bacon och körsbärstomater.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)