Pasta vongole
  • Tid 25 min

Pasta vongole

3.5 (8 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 nät vongolemusslor eller hjärtmusslor (1 kg)
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 400 g spagetti
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, tomater och persilja.

  2. 2

    Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Fräs lök och vitlök i olja i en stor stekpanna (med lock). Lägg ner musslorna och häll i vinet. Sätt på lock och låt koka 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!) Sila av spadet i en annan kastrull och låt det koka ner till hälften. Sätt lock över musslorna så de inte kallnar.

  4. 4

    Tillsätt tomater, persilja och den nykokta pastan i spadet. Vänd ner musslorna och smaka av med salt. Servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar