Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Gräddig blomkålssoppa med räkor och krutonger. Lättlagat recept som känns lyxigt!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 700 g blomkålsbuketter
  • 1 st gul lök, klyftad
  • 2 lagerblad
  • 1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • vitpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • salt
  • Krutonger:
  • 0.5 baguette eller 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka blomkål, lök och lagerblad i buljong tills blomkålen mjuknat, 10–15 min. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp.
  2. Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Toppa soppan med krutonger, räkor och gärna några späda salladsblad.

Tips

Toppa soppan med makaroner till femåringen och en bit god ost till dig själv!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leia

2021-09-22

Lite dill hjälpte smaken MYCKET! // sexoteket

Agnetha

2019-02-03

Tycker den va rätt smaklös. Men enkel/snabb att göra. Med mera kryddor rätt ok.

Celina

2018-05-02

Både jag och barnen älskar denna. Gjort den flera gånger, men har krutongerna på sidan.

Margita Nordenhielm

2015-10-16

Det låter gott.

Emma

2015-08-19

Jag har hittat min kärlek för blomkål i olika former men när min sambo som inte är förtjust i varken soppa eller blomkål säger att denna var den bästa middagsrätten han ätit i år - det är ett bra betyg!

Blomkålssoppa med räkor och krutonger
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 700 g blomkålsbuketter
  • 1 st gul lök, klyftad
  • 2 lagerblad
  • 1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • vitpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • salt
  • Krutonger:
  • 0.5 baguette eller 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Gräddig blomkålssoppa med räkor och krutonger. Lättlagat recept som känns lyxigt!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka blomkål, lök och lagerblad i buljong tills blomkålen mjuknat, 10–15 min. Ta upp lagerbladen och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp.
  2. Smaka av med salt och peppar. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Toppa soppan med krutonger, räkor och gärna några späda salladsblad.

Tips

Toppa soppan med makaroner till femåringen och en bit god ost till dig själv!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Leia

2021-09-22

Lite dill hjälpte smaken MYCKET! // sexoteket

Agnetha

2019-02-03

Tycker den va rätt smaklös. Men enkel/snabb att göra. Med mera kryddor rätt ok.

Celina

2018-05-02

Både jag och barnen älskar denna. Gjort den flera gånger, men har krutongerna på sidan.

Margita Nordenhielm

2015-10-16

Det låter gott.

Emma

2015-08-19

Jag har hittat min kärlek för blomkål i olika former men när min sambo som inte är förtjust i varken soppa eller blomkål säger att denna var den bästa middagsrätten han ätit i år - det är ett bra betyg!