Moules frites

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Moules frites, eller musslor som kokas med tomat, vitlök, vin och chili är riktigt festligt! Servera med sötpotatisfries och aioli.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatisfries
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl aioli

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomaterna och stek 3 min till. Häll i vinet, höj värmen och lägg i musslorna. Sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Servera musslorna med sötpotatispommes och aioli.

Tips

Det är även gott att vända runt musslorna och såsen med nykokt spaghetti!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g sötpotatisfries
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl aioli

Moules frites

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Moules frites, eller musslor som kokas med tomat, vitlök, vin och chili är riktigt festligt! Servera med sötpotatisfries och aioli.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomaterna och stek 3 min till. Häll i vinet, höj värmen och lägg i musslorna. Sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Servera musslorna med sötpotatispommes och aioli.

Tips

Det är även gott att vända runt musslorna och såsen med nykokt spaghetti!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)