Moules frites

Moules frites

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Moules frites, eller musslor som kokas med tomat, vitlök, vin och chili är riktigt festligt! Servera med sötpotatisfries och aioli.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 500 g sötpotatisfries
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl aioli

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningen på förpackningen.Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomaterna och stek 3 min till. Häll i vinet, höj värmen ochlägg i musslorna. Sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Servera musslorna med sötpotatispommes och aioli.

Tips

Det är även gott att vända runt musslorna och såsen med nykokt spaghetti!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Moules frites
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g sötpotatisfries
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl aioli

Moules frites

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Moules frites, eller musslor som kokas med tomat, vitlök, vin och chili är riktigt festligt! Servera med sötpotatisfries och aioli.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningen på förpackningen.Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomaterna och stek 3 min till. Häll i vinet, höj värmen ochlägg i musslorna. Sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Servera musslorna med sötpotatispommes och aioli.

Tips

Det är även gott att vända runt musslorna och såsen med nykokt spaghetti!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!