
Moules frites - musslor i grädde och vin
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på Moules frites som smakar precis som på restaurang. Dessa serveras med hemgjorda pommes frites och en vitlöksmajo.
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
- 1 kg färska blåmusslor
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 kvistar timjan
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 tsk salt
- 1 dl hackad persilja
- Pommes frites
- 3 bakpotatis
- 3 msk neutral olja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Skär potatisarna i klyftor eller stavar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen 12–15 min.
- Skölj musslorna och dra bort skägget. Knacka varje mussla mot bänken och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
- Fräs lök, vitlök och timjan i smör utan att det får färg. Tillsätt vin, grädde och salt. Vänd runt och koka upp. Lägg i musslorna, lägg på lock och koka ca 3 min. Skaka kastrullen då och då. Vänd i persilja. Servera med pommes.
Moules frites - musslor i grädde och vin
Betyg (1-5):
Klassiskt recept på Moules frites som smakar precis som på restaurang. Dessa serveras med hemgjorda pommes frites och en vitlöksmajo.
Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°. Skär potatisarna i klyftor eller stavar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen 12–15 min.
- Skölj musslorna och dra bort skägget. Knacka varje mussla mot bänken och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
- Fräs lök, vitlök och timjan i smör utan att det får färg. Tillsätt vin, grädde och salt. Vänd runt och koka upp. Lägg i musslorna, lägg på lock och koka ca 3 min. Skaka kastrullen då och då. Vänd i persilja. Servera med pommes.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!