Moules frites - musslor i grädde och vin

Moules frites - musslor i grädde och vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Klassiskt recept på Moules frites som smakar precis som på restaurang. Dessa serveras med hemgjorda pommes frites och en vitlöksmajo.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl hackad persilja
  • Pommes frites
  • 3 bakpotatis
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär potatisarna i klyftor eller stavar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen 12–15 min.
  2. Skölj musslorna och dra bort skägget. Knacka varje mussla mot bänken och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
  3. Fräs lök, vitlök och timjan i smör utan att det får färg. Tillsätt vin, grädde och salt. Vänd runt och koka upp. Lägg i musslorna, lägg på lock och koka ca 3 min. Skaka kastrullen då och då. Vänd i persilja. Servera med pommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Moules frites - musslor i grädde och vin
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl hackad persilja
  • Pommes frites
  • 3 bakpotatis
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Moules frites - musslor i grädde och vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Klassiskt recept på Moules frites som smakar precis som på restaurang. Dessa serveras med hemgjorda pommes frites och en vitlöksmajo.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär potatisarna i klyftor eller stavar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen 12–15 min.
  2. Skölj musslorna och dra bort skägget. Knacka varje mussla mot bänken och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
  3. Fräs lök, vitlök och timjan i smör utan att det får färg. Tillsätt vin, grädde och salt. Vänd runt och koka upp. Lägg i musslorna, lägg på lock och koka ca 3 min. Skaka kastrullen då och då. Vänd i persilja. Servera med pommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!