Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Frasig Schnitzel på skinkstek med härligt vitkålsmos.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g skinkstek
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • neutral olja och smör till stekning
  • 2 tomater, till servering
  • 1 tsk salt
  • Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka mjuka i saltat vatten, 10-15 min. Skär vitkålen i mindre bitar och stek i olja tills den är lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré. Mosa potatisen och vispa ihop med kålpuré och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär köttet i 1 cm-tjocka skivor och banka med en köttklubba eller botten av en kastrull till något tunnare skivor. Salta skivorna och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida. Dela och stek tomaterna lätt mjuka och krydda med salt och peppar. Servera med en citronskiva.

Tips

Gott att även salta på de nystekta schnitzlarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kenneth

2017-11-19

Jättegott!

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g skinkstek
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • neutral olja och smör till stekning
  • 2 tomater, till servering
  • 1 tsk salt
  • Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 1 citron

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Frasig Schnitzel på skinkstek med härligt vitkålsmos.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka mjuka i saltat vatten, 10-15 min. Skär vitkålen i mindre bitar och stek i olja tills den är lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré. Mosa potatisen och vispa ihop med kålpuré och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär köttet i 1 cm-tjocka skivor och banka med en köttklubba eller botten av en kastrull till något tunnare skivor. Salta skivorna och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida. Dela och stek tomaterna lätt mjuka och krydda med salt och peppar. Servera med en citronskiva.

Tips

Gott att även salta på de nystekta schnitzlarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kenneth

2017-11-19

Jättegott!