Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing
  • Tid 35 min
  • Ugn 250º

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

4.02 (48 betyg)

Saftiga biffar fyllda med ost, serveras i salladsblad

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 70 g riven cheddarost
  • 1 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 200 g frysta majskorn, tinade
  • 1 msk smör
  • 1 isbergssalladshuvud
Jalepenodressing
  • 0.5 dl inlagda jalapenos
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 dl majonnäs
Klyftpotatis
  • 500 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär potatisen i klyftor och vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Mixa jalapeños, vitlök och majonnäs till en dressing.

  2. 2

    Blanda kycklingfärsen med ost, lök, paprikapulver, peppar och salt. Hetta upp en stekpanna och stek majskornen i smör tills de har fin färg och är krispiga.

  3. 3

    Forma färsen till små biffar och stek tills de är helt genomstekta, i en het stekpanna med olja. Servera biffarna i salladsblad och toppa med majs. Servera med klyftpotatis och dressing.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg salladsbladen i kallt vatten en stund så det blir extra krispiga till servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Peter

    Lyssnade på kommentarerna nedanför, la då istället i 1 dl jalapenos och 2 vitlöksklyftor. Detta blev tokigt gott! Detta är typ det bästa jag lagat någonsin. Helt absurbt gott!

  • Linnea

    Gott men väldigt stark sås, så lite creme fraiche/gräddfil i såsen fick det bli!

  • Tove

    Så God!!! Lade i 2dl creme fraiche i såsen.

  • Evelina

    klart godkänt av familjen dressingen blev lite stark, blandade lite creme fraiche med vitlök istället

Visa fler