Linsbiffar med klyftpotatis
Linsbiffar med klyftpotatis
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Linsbiffar med klyftpotatis

4.17 (78 betyg)

Röda linser innehåller mycket protein – perfekt i vegobiffar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Linsbiffar:
  • 1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda
  • 2 dl rivna morötter
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad basilika eller oregano
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
Till servering:
  • rucola
  • sweet chilisås blandad med yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Linsbiffar:

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.

  3. 3

    Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Får du biffar över är det bara att frysa in.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Andreas: Osten kan tas bort helt, lägg till 2 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Det kan dock bli en relativt lös blandning.

  • Andreas

    tips på ersättning ägg och ost någon?

  • Kristina

    Kalorier??

  • Coop redaktör

    Till Teddy: Antingen kokar man linserna innan eller så kör man på färdigkokta linser.

Visa fler