
Linsbiffar med klyftpotatis
De här proteinrika vegetariska biffarna med linser och morötter kan bli en ny vardagsfavorit. Tillsammans med klyftpotatis och en klick krämig yoghurtsås går de inte att stå emot! Enkla att göra och går även bra att frysa in.
- 1 kg potatis
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Linsbiffar:
- 1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda
- 2 dl rivna morötter
- 1.5 dl riven ost
- 1 riven gul lök
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 dl hackad basilika eller oregano
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 krm cayennepeppar
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 70 g rucola
- 1 dl sweet chilisås blandad med yoghurt
Gör så här
- Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Linsbiffar:
- Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.
- Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.
Tips

Får du biffar över är det bara att frysa in.
Linsbiffar med klyftpotatis
De här proteinrika vegetariska biffarna med linser och morötter kan bli en ny vardagsfavorit. Tillsammans med klyftpotatis och en klick krämig yoghurtsås går de inte att stå emot! Enkla att göra och går även bra att frysa in.
Gör så här
- Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Linsbiffar:
- Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.
- Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.
Tips

Får du biffar över är det bara att frysa in.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-07-27
Jättegott, men kanske lite starkt för mindre barn. Ett alternativ är därför att minska på cayennen. Vi tog 1,25 dl torra linser och kokade istället, enligt någon tabell jag hittade. Hade precis som många andra önskat att receptet angav mängd torra linser för att köpa linser på konserv känns väldigt ekonomiskt och miljömässigt onödigt.
2022-04-05
Återkommande rätt hos oss
2021-05-19
Mycket gott
2021-01-27
Är detta vegetariskt?
2020-05-29
290g linser om man använder färdigköpt och kokade. Hur mkt ska man koka om man vill göra det själv? Tänker att blöta väger mer än torra.. nån som har en aning?
2020-05-05
I recept från er till min låda står det inget om kokta linser fast jag fatta men kanske inte alla
2020-04-15
Hej Maja. Det är tomt i vänsterspalten med däremot hittar jag ingredienserna om jag klickar på köp varor knappen. Väldigt klurig sida. Med vänlig hälsning, Tarja
2020-04-06
Hej Tarja. Med desktop menar vi datorn. På datorn finns ingredienserna i vänsterspalten och på mobilen finns de längst upp. Mvh Maja (redaktör)
2020-04-04
Jag hittar inte ingredienserna till receptet, vad menas med desktop? Där finns ju inget att klicka på.
2019-12-20
Hej Anette, ingredienserna ligger till vänster på sidan i desktop, överst på sidan i mobil och beroende på om man har ipad liggande eller stående så visas de överst på sidan alternativt till vänster :)
2019-12-15
Hur hittar man ingredienserna som ska vara i i era recept?
2018-11-16
Sååååå goda!! Och sambon blev helt frälst :)
2018-04-23
Till Andreas: Osten kan tas bort helt, lägg till 2 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Det kan dock bli en relativt lös blandning.
2018-04-14
tips på ersättning ägg och ost någon?
2017-11-07
Kalorier??
2017-03-23
Till Teddy: Antingen kokar man linserna innan eller så kör man på färdigkokta linser.
2017-03-21
Ska man koka linserna innan man blandar ihop ingredienserna?
2016-12-26
Jättegoda och lätta att göra. Använde fiberhusk istället för ströbröd. Positivt!
2016-08-14
Jag tror det blir mindre brödsmak om man låter smeten stå och svälla, kanske 15 minuter, som man gör med vanlig köttbullssmet
2016-03-10
Smakade väldigt mycket ströbröd. Funderar om det går att skippa ströbrödet helt och kanske tillsätta ett extra ägg?
2016-01-28
Mina linsbiffar var svåra att steka. Fastnade i pannan och ramlade isär när jag skulle vända dom. Tillsatte 1 msk maizena men det hjälpte inte. Vad gör jag för fel? I övrigt var som supergoda!
2016-01-28
Fantastiskt god maträtt. Lätt att göra och mycket god smak på biffarna. Det här är vegetariskt när det är som godast! Jag använde fryst basilika och det gick kanon och håller med 1 dl är absolut inte för mycket.
2016-01-27
Jättegoda biffar! Enkla och snabba att göra! *****
2016-01-18
Oj, så gott!!! Jag hade 1 dl hackad basilika enligt receptet, vilket är ungefär en kruka. Absolut inte för mycket, basilikan ger inte så mycket smak faktiskt. Väldigt god smak, bra kryddad. Ett toppenrecept!
2016-01-16
Ska det verkligen vara 1 dl oregano eller basilika? Låter mycket...?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
P
2022-07-27
Jättegott, men kanske lite starkt för mindre barn. Ett alternativ är därför att minska på cayennen. Vi tog 1,25 dl torra linser och kokade istället, enligt någon tabell jag hittade. Hade precis som många andra önskat att receptet angav mängd torra linser för att köpa linser på konserv känns väldigt ekonomiskt och miljömässigt onödigt.
A
2022-04-05
Återkommande rätt hos oss
Cecilia
2021-05-19
Mycket gott
Mathilda
2021-01-27
Är detta vegetariskt?
Jessica
2020-05-29
290g linser om man använder färdigköpt och kokade. Hur mkt ska man koka om man vill göra det själv? Tänker att blöta väger mer än torra.. nån som har en aning?
Kerstin
2020-05-05
I recept från er till min låda står det inget om kokta linser fast jag fatta men kanske inte alla
Tarja
2020-04-15
Hej Maja. Det är tomt i vänsterspalten med däremot hittar jag ingredienserna om jag klickar på köp varor knappen. Väldigt klurig sida. Med vänlig hälsning, Tarja
2020-04-06
Hej Tarja. Med desktop menar vi datorn. På datorn finns ingredienserna i vänsterspalten och på mobilen finns de längst upp. Mvh Maja (redaktör)
Tarja
2020-04-04
Jag hittar inte ingredienserna till receptet, vad menas med desktop? Där finns ju inget att klicka på.
2019-12-20
Hej Anette, ingredienserna ligger till vänster på sidan i desktop, överst på sidan i mobil och beroende på om man har ipad liggande eller stående så visas de överst på sidan alternativt till vänster :)
Anette
2019-12-15
Hur hittar man ingredienserna som ska vara i i era recept?
Linda
2018-11-16
Sååååå goda!! Och sambon blev helt frälst :)
2018-04-23
Till Andreas: Osten kan tas bort helt, lägg till 2 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Det kan dock bli en relativt lös blandning.
Andreas
2018-04-14
tips på ersättning ägg och ost någon?
Kristina
2017-11-07
Kalorier??
2017-03-23
Till Teddy: Antingen kokar man linserna innan eller så kör man på färdigkokta linser.
Teddy
2017-03-21
Ska man koka linserna innan man blandar ihop ingredienserna?
Ewa
2016-12-26
Jättegoda och lätta att göra. Använde fiberhusk istället för ströbröd. Positivt!
Lena
2016-08-14
Jag tror det blir mindre brödsmak om man låter smeten stå och svälla, kanske 15 minuter, som man gör med vanlig köttbullssmet
Johanna
2016-03-10
Smakade väldigt mycket ströbröd. Funderar om det går att skippa ströbrödet helt och kanske tillsätta ett extra ägg?
Christina
2016-01-28
Mina linsbiffar var svåra att steka. Fastnade i pannan och ramlade isär när jag skulle vända dom. Tillsatte 1 msk maizena men det hjälpte inte. Vad gör jag för fel? I övrigt var som supergoda!
Emma
2016-01-28
Fantastiskt god maträtt. Lätt att göra och mycket god smak på biffarna. Det här är vegetariskt när det är som godast! Jag använde fryst basilika och det gick kanon och håller med 1 dl är absolut inte för mycket.
Astrid
2016-01-27
Jättegoda biffar! Enkla och snabba att göra! *****
Sussi
2016-01-18
Oj, så gott!!! Jag hade 1 dl hackad basilika enligt receptet, vilket är ungefär en kruka. Absolut inte för mycket, basilikan ger inte så mycket smak faktiskt. Väldigt god smak, bra kryddad. Ett toppenrecept!
Jenny
2016-01-16
Ska det verkligen vara 1 dl oregano eller basilika? Låter mycket...?