Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(65)

Enkel och mustig höstgryta som passar till vardag som fest. Mört kött, smakrika grönsaker och en klick crème fraiche går garanterat hem hos hela familjen!

Tillagningstid: 10 min + 2,5-3 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 7 dl vatten
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis eller ris
  • crème fraiche att klicka på

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  3. Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

Tips

Låt tonåringen förbereda efter skolan så är den klar till middagen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eveline H

2017-10-19

Superenkelt och smaskens!

Mustig höstgryta
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g grytbitar av nöt eller vilt
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc kantarellfond
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 7 dl vatten
  • salt
  • Till servering:
  • kokt potatis eller ris
  • crème fraiche att klicka på

Mustig höstgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(65)

Enkel och mustig höstgryta som passar till vardag som fest. Mört kött, smakrika grönsaker och en klick crème fraiche går garanterat hem hos hela familjen!

Tillagningstid: 10 min + 2,5-3 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
  3. Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

Tips

Låt tonåringen förbereda efter skolan så är den klar till middagen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eveline H

2017-10-19

Superenkelt och smaskens!