Fläskytterfilé i ugn med rostade rotfrukter

Fläskytterfilé i ugn med rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Fläskytterfilé i ugn med dina rotsaksfavoriter. Toppas med en härlig örtolja. Servera gärna med vitlöksyoghurt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Rostade rotfrukter:
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 citron, saften
  • 0.5 tsk salt
  • Örtolja:
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Stick i en stektermometer och lägg köttet på en plåt. Skalaoch skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet. Blanda olja, honung, citronsaft och salt och ringla över rotfrukterna.
  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, köttet är klart vid en innertemperaturpå 65°. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min.

Örtolja

  1. Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna.

Servering

Blanda 1 pressad vitlöksklyfta med 2 dl matyoghurt. Smaka av med salt och peppar och lite olivolja, och servera till fläskytterfilén!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2016-03-01

Jättegott!

Liane

2015-02-19

Inte alls mycket olja, och gott.

Ylva Sehlén

2014-09-16

Mycket olja, verkar annars jättegott.

Kjell

2014-03-27

najs

Liknande recept

Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lammstek med mynta och rotfrukter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Älgstek med rödbetor och kantareller

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Fläskytterfilé i ugn med rostade rotfrukter
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Rostade rotfrukter:
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 citron, saften
  • 0.5 tsk salt
  • Örtolja:
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • svartpeppar
  • salt

Fläskytterfilé i ugn med rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Fläskytterfilé i ugn med dina rotsaksfavoriter. Toppas med en härlig örtolja. Servera gärna med vitlöksyoghurt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in fläskytterfilén med olja och peppar. Stick i en stektermometer och lägg köttet på en plåt. Skalaoch skär rotfrukterna i små bitar och sprid ut dem på plåten bredvid köttet. Blanda olja, honung, citronsaft och salt och ringla över rotfrukterna.
  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, köttet är klart vid en innertemperaturpå 65°. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det. Ge ev rotfrukterna lite mer färg med ugnens grillfunktion ca 5 min.

Örtolja

  1. Blanda timjan med olja, citronskal (endast det gula) och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla oljan över köttet vid servering och servera med rotfrukterna.

Servering

Blanda 1 pressad vitlöksklyfta med 2 dl matyoghurt. Smaka av med salt och peppar och lite olivolja, och servera till fläskytterfilén!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2016-03-01

Jättegott!

Liane

2015-02-19

Inte alls mycket olja, och gott.

Ylva Sehlén

2014-09-16

Mycket olja, verkar annars jättegott.

Kjell

2014-03-27

najs

Liknande recept

Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lammstek med mynta och rotfrukter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Älgstek med rödbetor och kantareller

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Långbräserad lammstek med rödvinsreduktion

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg
Betyg
(6)