Pasta bolognese

Pasta bolognese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Spaghetti bolognese - enkelt recept på den italienska klassikern, utan grädde. Bacon och rödvin ger extra smak och i det här receptet använder vi bara tomatpuré, inte krossade tomater. Toppa din bolognese med parmesan och svartpeppar!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g rökt skinka, rimmat fläsk eller bacon
  • 2 msk olja eller smör
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 dl rödvin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk oregano eller mejram
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl riven parmesan (efter smak)
  • 1 dl grovhackad färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala selleri och morot, skär dem i små tärningar, ca 1/2 cm. Skär skinka, fläsk eller bacon i strimlor eller tärningar. Fräs lök, rotfrukter, skinka och färs i fettet i en stekpanna. Tillsätt vatten, tomatpuré, buljongtärning eller fond, lagerblad, vin, salt och peppar.
  2. Koka under lock på svag värme 15-20 min, gärna längre. Lägg i hackade färska eller torkade örter de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med pasta, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adam

2014-08-10

Det finns massvis med olika recept, vissa med tomat (burk/färska) och andra utan. En del kockar tycker det smakar för surt med tomat i och nöjer sig därför med tomatpuré.

Annica

2012-09-23

Super god! Och ungarna älskade den!

Ninna/webbredaktionen

2012-01-30

Man kan ha tomater med i en pasta bolognese men i det här receptet har vi valt att inte ha det med.

E

2012-01-27

Ska det inte vara krossade tomater med?

Per

2011-12-19

Wow!

Pasta bolognese
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g rökt skinka, rimmat fläsk eller bacon
  • 2 msk olja eller smör
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 dl rödvin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk färsk oregano eller mejram
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl riven parmesan (efter smak)
  • 1 dl grovhackad färsk basilika

Pasta bolognese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Spaghetti bolognese - enkelt recept på den italienska klassikern, utan grädde. Bacon och rödvin ger extra smak och i det här receptet använder vi bara tomatpuré, inte krossade tomater. Toppa din bolognese med parmesan och svartpeppar!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala selleri och morot, skär dem i små tärningar, ca 1/2 cm. Skär skinka, fläsk eller bacon i strimlor eller tärningar. Fräs lök, rotfrukter, skinka och färs i fettet i en stekpanna. Tillsätt vatten, tomatpuré, buljongtärning eller fond, lagerblad, vin, salt och peppar.
  2. Koka under lock på svag värme 15-20 min, gärna längre. Lägg i hackade färska eller torkade örter de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med pasta, riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Adam

2014-08-10

Det finns massvis med olika recept, vissa med tomat (burk/färska) och andra utan. En del kockar tycker det smakar för surt med tomat i och nöjer sig därför med tomatpuré.

Annica

2012-09-23

Super god! Och ungarna älskade den!

Ninna/webbredaktionen

2012-01-30

Man kan ha tomater med i en pasta bolognese men i det här receptet har vi valt att inte ha det med.

E

2012-01-27

Ska det inte vara krossade tomater med?

Per

2011-12-19

Wow!