Laxburgare med fetaoströra

Laxburgare med fetaoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Snabbstekt fiskbit med en gudomlig röra intill. Gott och enkelt för hela familjen!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé, helst en jämntjock bit
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor matbröd, gärna grovt lantbröd
  • 16 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • salt
  • Fetaoströra:
  • 200 g fetaost
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g hackade kärnfria oliver, gärna kalamata
  • 0.3 finhackad gurka
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt skinn och ben på laxbiten. Dela den i fyra lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna på medelstark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare. Salt och peppra.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten med en gaffel i en skål. Blanda i de övriga ingredienserna och smaka av med peppar.
  2. Rosta eller stek brödskivorna i lite olja i en stekpanna. Lägg upp bröd, salladsblad, laxburgare, tomatskivor, fetaoströra och avsluta med bröd.

Tips

Det går bra att byta ut brödskivorna mot hamburgerbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sally

2013-09-21

Gott

Liknande recept

Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Ugnsbakad lax med färskost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med krispigt täcke

Betyg
Betyg
(9)
Laxburgare med fetaoströra
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé, helst en jämntjock bit
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor matbröd, gärna grovt lantbröd
  • 16 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • salt
  • Fetaoströra:
  • 200 g fetaost
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g hackade kärnfria oliver, gärna kalamata
  • 0.3 finhackad gurka
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar

Laxburgare med fetaoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Snabbstekt fiskbit med en gudomlig röra intill. Gott och enkelt för hela familjen!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt skinn och ben på laxbiten. Dela den i fyra lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna på medelstark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare. Salt och peppra.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten med en gaffel i en skål. Blanda i de övriga ingredienserna och smaka av med peppar.
  2. Rosta eller stek brödskivorna i lite olja i en stekpanna. Lägg upp bröd, salladsblad, laxburgare, tomatskivor, fetaoströra och avsluta med bröd.

Tips

Det går bra att byta ut brödskivorna mot hamburgerbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sally

2013-09-21

Gott

Liknande recept

Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Ugnsbakad lax med färskost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med krispigt täcke

Betyg
Betyg
(9)