Frasigt gratinerad torskfilé

Frasigt gratinerad torskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Piffa upp torsken med ett grönt täcke med smak av dill och Västerbottensost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor lantbröd
  • 1 knippa dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 50 g smält smör
  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 msk smör, till formen
  • Servering:
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Blanda bröd, dill och vitlök i en matberedare och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt ost och smör.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och lägg fisken i en smord ugnssäker form.
  3. Fördela brödmassan över fisken och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tills fisken är genomstekt och brödmassan fått fin färg. Täck eventuellt fisken med ugnsfolie en stund på slutet.

Servering

  1. Servera fisken med ris,

Servering

Kokt potatis och lätt kokta haricots verts.

Tips

Finns inga torra brödskivor, rosta dem lite torra i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2016-08-03

Panko funkar också istället för lantbröd. Supergott.

Coop

2012-04-19

400 g är lite för lite för fyra portiner. Mitt tips är att köpa färsk eller styckfryst fisk.

Sonja Björk

2012-04-18

Varför innehåller många fiskrecept 600 gr fisk. I affären säljs för det mesta 400 gr paket?

Liknande recept

Spara recept

Torsk i ugn med gräddsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad sej med pesto och körsbärstomater

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Stekt sea bassfilé med röd risotto

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskpizza

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Torskrygg med bacon

Betyg
Betyg
(34)
Frasigt gratinerad torskfilé
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 skivor lantbröd
  • 1 knippa dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 50 g smält smör
  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 msk smör, till formen
  • Servering:
  • 4 dl ris

Frasigt gratinerad torskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Piffa upp torsken med ett grönt täcke med smak av dill och Västerbottensost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda bröd, dill och vitlök i en matberedare och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt ost och smör.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och lägg fisken i en smord ugnssäker form.
  3. Fördela brödmassan över fisken och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tills fisken är genomstekt och brödmassan fått fin färg. Täck eventuellt fisken med ugnsfolie en stund på slutet.

Servering

  1. Servera fisken med ris,

Servering

Kokt potatis och lätt kokta haricots verts.

Tips

Finns inga torra brödskivor, rosta dem lite torra i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2016-08-03

Panko funkar också istället för lantbröd. Supergott.

Coop

2012-04-19

400 g är lite för lite för fyra portiner. Mitt tips är att köpa färsk eller styckfryst fisk.

Sonja Björk

2012-04-18

Varför innehåller många fiskrecept 600 gr fisk. I affären säljs för det mesta 400 gr paket?

Liknande recept

Spara recept

Torsk i ugn med gräddsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad sej med pesto och körsbärstomater

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Stekt sea bassfilé med röd risotto

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskpizza

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Torskrygg med bacon

Betyg
Betyg
(34)