Tonfisklasagne med tomat och kapris

Tonfisklasagne med tomat och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Laga denna goda och enkla lasagne med tonfisk, morot och krossade tomater och middagen är räddad!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 9 lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 morot, finriven
  • 0.5 dl kapris
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 185 g tonfisk på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna utom tonfisken och låt småkoka 10–15 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i såsen.
  3. Varva pastaplattorna med såsen i en ugnsform (ca 30x20 cm), avsluta med lite sås och strö över riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2021-03-16

Otroligt gott och lättlagat. Vis av erfarenhet från Coops 80kr-recept ökade jag kryddningen vilket blev bra!

Jonas

2021-03-04

Jättegod, enkel att göra

Hanna

2021-01-08

God och enkel vardagsrätt

Anna

2020-10-30

Jättegod. Vår nya favorit

Caroline

2020-03-23

Helt ok

Beatrice

2020-02-04

Rekommenderas!

Micho

2019-02-05

Väldigt god, ny lättlagad favorit hemma. Jag dubblade dock mängden tonfisk, tog tre klyftor vitlök, 1,5 lök, 200 g ost och kanske 1 msk cayennepeppar. Det blev en väldigt god hetta. Jag var orolig att 5 dl vatten utan fond eller buljong skulle göra såsen smaklös men så blev inte fallet. Hade kanske behövt två-tre lasagneplattor till men det fungerade bra med 9 st. Räckte perfekt till fyra personer men sprack 80 kronorsgränsen något.

Tonfisklasagne med tomat och kapris
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 9 lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 morot, finriven
  • 0.5 dl kapris
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 185 g tonfisk på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk salt

Tonfisklasagne med tomat och kapris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Laga denna goda och enkla lasagne med tonfisk, morot och krossade tomater och middagen är räddad!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna utom tonfisken och låt småkoka 10–15 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i såsen.
  3. Varva pastaplattorna med såsen i en ugnsform (ca 30x20 cm), avsluta med lite sås och strö över riven ost.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2021-03-16

Otroligt gott och lättlagat. Vis av erfarenhet från Coops 80kr-recept ökade jag kryddningen vilket blev bra!

Jonas

2021-03-04

Jättegod, enkel att göra

Hanna

2021-01-08

God och enkel vardagsrätt

Anna

2020-10-30

Jättegod. Vår nya favorit

Caroline

2020-03-23

Helt ok

Beatrice

2020-02-04

Rekommenderas!

Micho

2019-02-05

Väldigt god, ny lättlagad favorit hemma. Jag dubblade dock mängden tonfisk, tog tre klyftor vitlök, 1,5 lök, 200 g ost och kanske 1 msk cayennepeppar. Det blev en väldigt god hetta. Jag var orolig att 5 dl vatten utan fond eller buljong skulle göra såsen smaklös men så blev inte fallet. Hade kanske behövt två-tre lasagneplattor till men det fungerade bra med 9 st. Räckte perfekt till fyra personer men sprack 80 kronorsgränsen något.