Tonfisklasagne med tomat och kapris
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Tonfisklasagne med tomat och kapris

3.56 (25 betyg)

Pröva denna goda och lättlagade lasagne med tonfisk, morot och krossade tomater.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 9 lasagneplattor
  • 100 g riven ost
Tomatsås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 morot, finriven
  • 0.5 dl kapris
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 185 g tonfisk på burk (bruttovikt)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomatsås: Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna utom tonfisken och låt småkoka 10–15 min.

  2. 2

    Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i såsen. Varva pastaplattorna med såsen i en ugnsform (ca 30x20 cm), avsluta med lite sås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Micho

    Väldigt god, ny lättlagad favorit hemma. Jag dubblade dock mängden tonfisk, tog tre klyftor vitlök, 1,5 lök, 200 g ost och kanske 1 msk cayennepeppar. Det blev en väldigt god hetta. Jag var orolig att 5 dl vatten utan fond eller buljong skulle göra såsen smaklös men så blev inte fallet. Hade kanske behövt två-tre lasagneplattor till men det fungerade bra med 9 st. Räckte perfekt till fyra personer men sprack 80 kronorsgränsen något.