Risnudelsallad med tonfisk och lime
  • Tid 15 min

Risnudelsallad med tonfisk och lime

4.12 (8 betyg)

Fräsch och lätt nudelsallad med morötter, vitkål, chili, koriander och tonfisk. Perfekt sommarlunch.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 180 g risnudlar
  • 185 g tonfisk (på burk)
  • 1.5 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 lime, saft och skal
  • 2 tsk strösocker
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 morot, tunt hyvlad
  • 2 salladslökar, tunt skuren
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad med stjälkarna
  • 1 röd chili, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt tonfisken rinna av.

  2. 2

    Blanda fisksås, olja, limesaft, limeskal (endast det gröna) och socker till en dressing. Vänd runt tonfisken med nudlar, vitkål, morot, salladslök, koriander, chili och dressingen.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar