Omelett med lax

Omelett med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Omelett med lax, ost och örter - en perfekt lunchrätt! Toppa gärna med koriander eller basilika.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke ochvispa ihop med vatten, salt ochpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna medolja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. När nästan all smet stelnat,fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tuna Melt

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Omelett med lax
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 tsk salt

Omelett med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Omelett med lax, ost och örter - en perfekt lunchrätt! Toppa gärna med koriander eller basilika.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke ochvispa ihop med vatten, salt ochpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna medolja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. När nästan all smet stelnat,fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tuna Melt

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)