Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 msk smör
  • 4 tunnbröd
  • några salladsblad
  • 4 kokta kalla skivade potatisar
  • 2 hårdkokta kalla skivade ägg
  • 350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
  • 10 cm skivad gurka
  • 1 liten skivad rödlök
  • 1 dl gräddfil, eventuellt

Gör så här

  1. Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.
  2. Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.
  3. Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.

Tips

Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sillklämmor med potatis och kokt ägg
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 msk smör
  • 4 tunnbröd
  • några salladsblad
  • 4 kokta kalla skivade potatisar
  • 2 hårdkokta kalla skivade ägg
  • 350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
  • 10 cm skivad gurka
  • 1 liten skivad rödlök
  • 1 dl gräddfil, eventuellt

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.
  2. Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.
  3. Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.

Tips

Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!