
Sillklämmor med potatis och kokt ägg
Betyg (1-5):
Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 msk smör
- 4 tunnbröd
- några salladsblad
- 4 kokta kalla skivade potatisar
- 2 hårdkokta kalla skivade ägg
- 350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
- 10 cm skivad gurka
- 1 liten skivad rödlök
- 1 dl gräddfil, eventuellt
Gör så här
- Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.
- Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.
- Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.
Tips

Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.
Sillklämmor med potatis och kokt ägg
Betyg (1-5):
Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.
- Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.
- Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.
Tips

Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!