Sillklämmor med potatis och kokt ägg
  • Tid 15 min

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

3.25 (4 betyg)

Tunnbrödsrullar fyllda med ägg, sill och potatis smakar härligt på utflykten.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 4 msk smör
  • 4 tunnbröd
  • några salladsblad
  • 4 kokta kalla skivade potatisar
  • 2 hårdkokta kalla skivade ägg
  • 350 g sill av valfri sort, gärna en krämig variant
  • 10 cm skivad gurka
  • 1 liten skivad rödlök
  • 1 dl gräddfil, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bred smör på tunnbröden och lägg på lite sallad. Varva potatis, ägg, sill, gurka och rödlök på bröden.

  2. 2

    Avsluta med lite gräddfil om du inte valt en krämig sill.

  3. 3

    Vik in ena änden mot mitten och rulla sedan ihop bröden till en stadig rulle.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Slå in tunnbrödsklämmorna i smörpapper eller plastfolie, så blir de lättare att äta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar