Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika
  • Tid 15 min

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

4 (5 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk malen svartpeppar
  • 8 små eller 4 stora skivor danskt rågbröd
  • 4 blad ekbladssallad
  • 2 burkar avrunnen makrill i tomatsås
  • 4 klyftade kokta ägg
  • 0.5 skivad liten rödlök
  • 0.25 tsk malen svartpeppar
  • 12 blad thaibasilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda yoghurt, vitlök, thaibasilika, salt och peppar.

  2. 2

    Lägg sallad på brödskivorna. Lägg på makrill, ägg och rödlök.

  3. 3

    Toppa med yoghurtsås, peppar och basilikablad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • karin Fredriksson

    Skall pröva ...