Fishfingers med yoghurtremoulad

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 600 g koljafilé eller liknande fisk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl bostongurka
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Stek dem i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg, cirka 30 minuter.
  2. Skär fisken i remsor ca 2x2 centimeter. Blanda 1 dl mjöl och 1 tsk salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Häll upp ströbrödet på en tallrik.
  3. Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek i omgångar på låg värme tills paneringen blivit gyllenbrun.
  4. Blanda ihop yoghurt, majonnäs och bostongurka. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-02-19

Som vanligt lite pillrigt med dubbelpanering, men slutresultatet blev så mycket bättre än det man köper färdigpanerat. Använde mig av kolja, vilken jag tycker är godare än torsk. Hemgjort potatismos till.

Ebba

2014-02-01

Jag har inte gjort dem än men dem verkar vara goda

Susanne

2012-07-10

Har inte lagat dessa ännu, fast de verkar jättegoda! Kram :- )

Daniel

2012-03-03

Fishfingers är perfekt för barnen, 3-åringen åt som aldrig förr.

Ulrika

2011-11-30

Barnen älskade dessa hemgjorda fish fingers, mycket godare (och bättre tycker mamma) än köpta var betyget. Och enkelt att göra!

Fishfingers med yoghurtremoulad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 600 g koljafilé eller liknande fisk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl bostongurka
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Stek dem i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg, cirka 30 minuter.
  2. Skär fisken i remsor ca 2x2 centimeter. Blanda 1 dl mjöl och 1 tsk salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Häll upp ströbrödet på en tallrik.
  3. Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek i omgångar på låg värme tills paneringen blivit gyllenbrun.
  4. Blanda ihop yoghurt, majonnäs och bostongurka. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2014-02-19

Som vanligt lite pillrigt med dubbelpanering, men slutresultatet blev så mycket bättre än det man köper färdigpanerat. Använde mig av kolja, vilken jag tycker är godare än torsk. Hemgjort potatismos till.

Ebba

2014-02-01

Jag har inte gjort dem än men dem verkar vara goda

Susanne

2012-07-10

Har inte lagat dessa ännu, fast de verkar jättegoda! Kram :- )

Daniel

2012-03-03

Fishfingers är perfekt för barnen, 3-åringen åt som aldrig förr.

Ulrika

2011-11-30

Barnen älskade dessa hemgjorda fish fingers, mycket godare (och bättre tycker mamma) än köpta var betyget. Och enkelt att göra!