Fisknuggets

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Goda små fisknuggets med smak av paprika och chili.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk - eller sejfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 dl ljusa sesamfrön
  • 6 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Rostad klyftpotatis:
  • 2 klyftade bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpanna och ringla över hälften av olivoljan. Salta. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills de är mjuka och har fått färg.
  2. Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Stek hälften av fisken tills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Up

2012-01-24

Doppade i majjo, kanon med potatisen till.. Även en god soya funkar fint att doppa i.

Ninna/webbredaktionen

2012-01-04

En tomatsalsa, coleslaw eller tsatziki brukar smaka gott till stekt fisk. Ett annat alternativ är att doppa dem i sweet chilisås.

Emelie

2012-01-03

Finns det någon sås som ni kan rekommendera till fiskbitarna?

Ninna/webbredaktionen

2011-12-06

Självklart ska det vara salt på fisken och 1 tsk blir lagom. Vi lägger till det i receptet. Tack för att du var observant.

Suss

2011-12-05

Ska det inte vara något salt på fisken.

Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g torsk - eller sejfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 dl ljusa sesamfrön
  • 6 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Rostad klyftpotatis:
  • 2 klyftade bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Fisknuggets

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Goda små fisknuggets med smak av paprika och chili.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpanna och ringla över hälften av olivoljan. Salta. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills de är mjuka och har fått färg.
  2. Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Stek hälften av fisken tills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Up

2012-01-24

Doppade i majjo, kanon med potatisen till.. Även en god soya funkar fint att doppa i.

Ninna/webbredaktionen

2012-01-04

En tomatsalsa, coleslaw eller tsatziki brukar smaka gott till stekt fisk. Ett annat alternativ är att doppa dem i sweet chilisås.

Emelie

2012-01-03

Finns det någon sås som ni kan rekommendera till fiskbitarna?

Ninna/webbredaktionen

2011-12-06

Självklart ska det vara salt på fisken och 1 tsk blir lagom. Vi lägger till det i receptet. Tack för att du var observant.

Suss

2011-12-05

Ska det inte vara något salt på fisken.

Liknande recept

Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)