Fisknuggets
Fisknuggets
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Fisknuggets

3.44 (16 betyg)

Goda små fisknuggets med smak av paprika och chili.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torsk - eller sejfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ljusa sesamfrön
  • 6 msk olja till stekning
Rostad klyftpotatis:
  • 2 klyftade bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpanna och ringla över hälften av olivoljan. Salta. Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills de är mjuka och har fått färg.

  2. 2

    Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver, salt och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

  3. 3

    Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Stek hälften av fisken tills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Up

    Doppade i majjo, kanon med potatisen till.. Även en god soya funkar fint att doppa i.

  • Ninna/webbredaktionen

    En tomatsalsa, coleslaw eller tsatziki brukar smaka gott till stekt fisk. Ett annat alternativ är att doppa dem i sweet chilisås.

  • Emelie

    Finns det någon sås som ni kan rekommendera till fiskbitarna?

  • Ninna/webbredaktionen

    Självklart ska det vara salt på fisken och 1 tsk blir lagom. Vi lägger till det i receptet. Tack för att du var observant.

Visa fler