Klassisk strömmingslåda

Klassisk strömmingslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Svensk sommar i en ugnsform!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klassisk strömmingslåda
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 1 tsk salt

Klassisk strömmingslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Svensk sommar i en ugnsform!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!