Klassisk strömmingslåda
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Klassisk strömmingslåda

1 (1 betyg)

Svensk sommar i en ugnsform!

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 400 g strömmingsfiléer, ca 10 stycken
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • 2 salladslökar
  • 0.5 dl dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Rulla ihop fiskarna med skinnet utåt och lägg i en smörad ugnsform. Salta och peppra.

  2. 2

    Vispa ihop mjölk, grädde och ägg. Häll äggstanningen över strömmingen och strö över hackad anjovis, gräslök och dill. Strimla löken fint och strö ovanpå.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Strö över dill vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar