Torskrygg med bacon

Torskrygg med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Baconlindad torskrygg - en god fiskrätt som serveras med potatiskross toppad med ost.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 500 g torskryggfilé
  • 130 g bacon
  • 20 g smör
  • 1 dl riven ost cheddar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull. Låt broccolin ånga i en sil ovanför (under lock) eller koka med i vattnet de sista 4 minuterna.
  2. Torka av fiskbitarna och linda baconskivorna runt. Hetta uppen stekpanna och stek i någradroppar olja till fin färg runt omoch tills fisken har en innertemperaturpå ca 50°.
  3. Lyft upp broccolin och häll avvattnet. Krossa potatisen meden ballongvisp eller potatiskross.Klicka i smöret och strö över rivenost och gräslök. Vänd runt ettvarv och servera direkt.
  4. Servera fisken med potatiskrosset.Lägg ev en klick smörpå broccolin och smula över liteflingsalt.

Tips

Torskpaketen funkar bra att grilla om vädret inbjuder till det!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-23

Hej Lena, det låter som du lagat något annat recept än detta, här används varken vin eller timjan?

Lena

2021-11-20

Det sämsta receptet som visats, stämmer inte ens överens med bilden. Enbart rödvin med timjan fick mig att fundera, men nu har man kastat bort 4 bitar torskrygg, 4 dl vin.

Checkbox Coop

2021-02-08

Till Christer: På desktop finns det en symbol för att skriva ut receptet :)

Christer

2021-02-08

Varför kan man inte skriva ut?

Christer

2021-02-08

Varför kan ni inte lägga in en skrivar meny?

Annica

2020-04-27

Perfekt vardagsrätt, enkel men ändå smakrik.

Stefan

2018-02-25

God och lättlagad rätt. Jag stekte på fisken och körde sedan klart den i ugnen (150 grader) istället, lättare att kontrollera innertempen då. Behövs salt både på fisk och i moset.

Inger

2017-09-18

Super gott. Är ingen fiskälskare, men denna rätt kommer jag göra ofta

Lina

2017-07-23

Så gott! Potatiskrosset var jättegott, det ska jag göra fler gånger! Jag saltade ganska mycket och hade i en skvätt olivolja.

Torskrygg med bacon
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 500 g torskryggfilé
  • 130 g bacon
  • 20 g smör
  • 1 dl riven ost cheddar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • olja till stekning

Torskrygg med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Baconlindad torskrygg - en god fiskrätt som serveras med potatiskross toppad med ost.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull. Låt broccolin ånga i en sil ovanför (under lock) eller koka med i vattnet de sista 4 minuterna.
  2. Torka av fiskbitarna och linda baconskivorna runt. Hetta uppen stekpanna och stek i någradroppar olja till fin färg runt omoch tills fisken har en innertemperaturpå ca 50°.
  3. Lyft upp broccolin och häll avvattnet. Krossa potatisen meden ballongvisp eller potatiskross.Klicka i smöret och strö över rivenost och gräslök. Vänd runt ettvarv och servera direkt.
  4. Servera fisken med potatiskrosset.Lägg ev en klick smörpå broccolin och smula över liteflingsalt.

Tips

Torskpaketen funkar bra att grilla om vädret inbjuder till det!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-23

Hej Lena, det låter som du lagat något annat recept än detta, här används varken vin eller timjan?

Lena

2021-11-20

Det sämsta receptet som visats, stämmer inte ens överens med bilden. Enbart rödvin med timjan fick mig att fundera, men nu har man kastat bort 4 bitar torskrygg, 4 dl vin.

Checkbox Coop

2021-02-08

Till Christer: På desktop finns det en symbol för att skriva ut receptet :)

Christer

2021-02-08

Varför kan man inte skriva ut?

Christer

2021-02-08

Varför kan ni inte lägga in en skrivar meny?

Annica

2020-04-27

Perfekt vardagsrätt, enkel men ändå smakrik.

Stefan

2018-02-25

God och lättlagad rätt. Jag stekte på fisken och körde sedan klart den i ugnen (150 grader) istället, lättare att kontrollera innertempen då. Behövs salt både på fisk och i moset.

Inger

2017-09-18

Super gott. Är ingen fiskälskare, men denna rätt kommer jag göra ofta

Lina

2017-07-23

Så gott! Potatiskrosset var jättegott, det ska jag göra fler gånger! Jag saltade ganska mycket och hade i en skvätt olivolja.