Ugnsbakad lax med färskost

Ugnsbakad lax med färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Enkel lax med färskost i ugn - ett snabbt sätt att fixa middagen till hela familjen!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • olivolja till formen
  • 100 g färskost med vitlök
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 0.5 kruka basilika, till servering
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 förpackning minimozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform. Bred på färskosten med t ex en gaffel och krydda med citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, till en innertemperatur på 50°.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med resten av ingredienserna till salladen. Smaka av med salt, peppar och ev honung.

Tips

Kan serveras med ett gott bröd eller kokt potatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsbakad lax med färskost
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé
  • olivolja till formen
  • 100 g färskost med vitlök
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 0.5 kruka basilika, till servering
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 förpackning minimozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung

Ugnsbakad lax med färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Enkel lax med färskost i ugn - ett snabbt sätt att fixa middagen till hela familjen!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform. Bred på färskosten med t ex en gaffel och krydda med citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, till en innertemperatur på 50°.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med resten av ingredienserna till salladen. Smaka av med salt, peppar och ev honung.

Tips

Kan serveras med ett gott bröd eller kokt potatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!