Fisk i ugn med kokosmjölk
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fisk i ugn med kokosmjölk

3 (14 betyg)

Enkel men god fiskrätt som tillagas i ugnen med kokosmjölk och curry.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 500 g torsk eller annan vit fisk
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g kokosmjölk (en burk)
  • 1 msk curry
  • 1 fiskbuljongtärning, riven
Vitkålssallad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • 2 morötter, rivna
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på paketet. Salta fisken och lägg i ugnssäker form.

  2. 2

    Blanda kokosmjölk med curry och buljongtärning. Häll över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10-15 min.

Vitkålssallad:

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över morötterna och vitkålen och blanda.

  2. 2

    Servera fisken med ris och vitkålssallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
kan även göras på svag värme i traktörpanna, häll i lite gurkmeja, nyttigt och färgglatt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • A

    Klen smak stämmer, la till purjo, vitlök och ingefära samt gröna linser på slutet. Men populärt hos min 3-åring.

  • Carolin

    Ganska klen smak, kändes som att det fattades något. Kanske lite chili skulle bli bra.

  • Coop webbredaktör

    Till Jessica: Ättikspriten ska vara i dressingen. Lycka till!

  • Jessica

    Jag undrar var ättikspriten kommer in i receptet. Ska den vara i dressingen eller till fisken. Och var står det om någon rättika i ingredienslistan?

Visa fler