Fisk i ugn med kokosmjölk

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Enkel men god fiskrätt som tillagas i ugnen med kokosmjölk och curry.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 dl ris
  • 500 g torsk eller annan vit fisk
  • 400 g kokosmjölk (en burk)
  • 1 msk curry
  • 1 fiskbuljongtärning, riven
  • 0.5 tsk salt
  • Vitkålssallad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • peppar
  • 2 morot, rivna
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Salta fisken och lägg i ugnssäker form.
  2. Blanda kokosmjölk med curry och buljongtärning. Häll över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10-15 min.

Vitkålssallad:

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över morötterna och vitkålen och blanda.
  2. Servera fisken med ris och vitkålssallad.

Tips

kan även göras på svag värme i traktörpanna, häll i lite gurkmeja, nyttigt och färgglatt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-29

Kul att höra, Isabella!

Isabella

2022-04-28

Supergod tyckte hela familjen

A

2018-02-25

Klen smak stämmer, la till purjo, vitlök och ingefära samt gröna linser på slutet. Men populärt hos min 3-åring.

Carolin

2017-12-07

Ganska klen smak, kändes som att det fattades något. Kanske lite chili skulle bli bra.

Checkbox Coop

2017-09-11

Till Jessica: Ättikspriten ska vara i dressingen. Lycka till!

Jessica

2017-09-09

Jag undrar var ättikspriten kommer in i receptet. Ska den vara i dressingen eller till fisken. Och var står det om någon rättika i ingredienslistan?

Annika

2017-08-10

Ska det bara vara 2 tsk rättika?

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Birgitta: Rättikan ska rivas.

Cecilia

2017-04-23

God vardagsrätt som gick snabbt att laga!

Birgitta

2017-04-05

Skall Rättikan skivas eller rivas ?

Fisk i ugn med kokosmjölk
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl ris
  • 500 g torsk eller annan vit fisk
  • 400 g kokosmjölk (en burk)
  • 1 msk curry
  • 1 fiskbuljongtärning, riven
  • 0.5 tsk salt
  • Vitkålssallad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • peppar
  • 2 morot, rivna
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • salt

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Enkel men god fiskrätt som tillagas i ugnen med kokosmjölk och curry.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Salta fisken och lägg i ugnssäker form.
  2. Blanda kokosmjölk med curry och buljongtärning. Häll över fisken. Tillred mitt i ugnen ca 10-15 min.

Vitkålssallad:

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över morötterna och vitkålen och blanda.
  2. Servera fisken med ris och vitkålssallad.

Tips

kan även göras på svag värme i traktörpanna, häll i lite gurkmeja, nyttigt och färgglatt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-29

Kul att höra, Isabella!

Isabella

2022-04-28

Supergod tyckte hela familjen

A

2018-02-25

Klen smak stämmer, la till purjo, vitlök och ingefära samt gröna linser på slutet. Men populärt hos min 3-åring.

Carolin

2017-12-07

Ganska klen smak, kändes som att det fattades något. Kanske lite chili skulle bli bra.

Checkbox Coop

2017-09-11

Till Jessica: Ättikspriten ska vara i dressingen. Lycka till!

Jessica

2017-09-09

Jag undrar var ättikspriten kommer in i receptet. Ska den vara i dressingen eller till fisken. Och var står det om någon rättika i ingredienslistan?

Annika

2017-08-10

Ska det bara vara 2 tsk rättika?

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Birgitta: Rättikan ska rivas.

Cecilia

2017-04-23

God vardagsrätt som gick snabbt att laga!

Birgitta

2017-04-05

Skall Rättikan skivas eller rivas ?