Kolasnitt med citron och pistasch
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Kolasnitt med citron och pistasch

4 (5 betyg)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.

  2. 2

    Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britt-Mari

    Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

  • Ann

    Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.