Kolasnitt med citron och pistasch

Kolasnitt med citron och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2018-07-10

Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

Ann

2018-07-01

Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.

Kolasnitt med citron och pistasch
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Kolasnitt med citron och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2018-07-10

Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

Ann

2018-07-01

Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.