Kolasnitt med citron och pistasch

Kolasnitt med citron och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2018-07-10

Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

Ann

2018-07-01

Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.

Liknande recept

Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Biscotti

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Aprikos och valnötsbröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(19)
Kolasnitt med citron och pistasch
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Kolasnitt med citron och pistasch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2018-07-10

Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

Ann

2018-07-01

Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.

Liknande recept

Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Biscotti

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Aprikos och valnötsbröd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(19)